Предстоят трудни избори около въпроса какво управление е нужно на

...
Предстоят трудни избори около въпроса какво управление е нужно на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма да подкрепим каквото и да е правителство, но не искаме и нови избори


Предстоят сложни избори към въпроса какво ръководство е нужно на страната и кои са тези критерии, които да покажат, че то в действителност е годно, разяснява в предаването “Седмицата ” по Дарик радио ръководителят на парламентарната група на “ Демократична България ” Христо Иванов. Той уточни, че пред алтернативата избори бързо или ръководство , нереално отговорът е явен - страната е пред най-малко три рецесии и би трябвало да има ръководство. Посочи обаче, че в случай че не може да бъде излъчено годно ръководство , има една точка, от която е по-логично още веднъж да бъдат питани гласоподавателите. 

“Ние не желаеме избори, дано да е ясно. Имаме всички аргументи да допускаме, че на последващи избори ще имаме по-добър резултат, само че подхождаме извънредно отговорно към този въпрос. Но и не сме подготвени и на всякакво ръководство , тъй като сме длъжни да бъдем част от усилието да генерираме действително, дейно ръководство на смяната ”, съобщи Христо Иванов. 

По думите му за комплицираната парламентарна настройка сега ще бъде предизвикателство да преодолее разликите. Изтъкна, че партиите в “ Демократична България ” са обединени  и изцяло наясно за казуса на българската държавност, за това какви са решенията и генералните направления, по които да се тръгне.

“Мнозинството от хора, които желаят смяна в България, избраха да възложат реализирането на тази смяна на “Има подобен народ ”. И ние по тази причина споделяме – подготвени сме, в случай че ни бъде поискана поддръжка, тъй като поддръжка се желае, да влезем в доста сериозен и виновен диалог за това по какъв начин си представяме тази смяна. И в случай че това дава отговор на съществени упования, които имаме и може към тях да се образува болшинство, ние бихме подкрепили един подобен кабинет ”, съобщи Христо Иванов.

На въпрос за бъдещите ходове, в случай че и втората политическа мощ не успее да сформира държавно управление той уточни, че когато става дума за изборни резултати, числената логичност е значима за преценката на кого да бъде връчен третият мандат. 

“Това решение би трябвало да има някаква легитимност. Ако всички преди петата политическа мощ са се оказали неспособни или нежелаещи да поддържат визия за ръководство , по какъв начин някой с 27 души може да осъществя това? Технологично ние можем да вземем папчицата, единствено че за мен е значимо дали можем да формираме ръководство , учредено на някакво устойчиво болшинство, което може да прокарва решения ”, сподели съпредседателят на “ Демократична България ”. 

Той предизвести за заплахата, в случай че втората политическа мощ не сформира кабинет, да се образува едно “ентусиазирано болшинство от оставащите, които не желаят да отидат на нови избори ” и подсети, че огромният въпрос е дали може да се свърши работа.

Попитан за коментар на държанието на премиера в оставка Бойко Борисов , който уточни Даниел Митов за претендент за министър-председател на ГЕРБ, Христо Иванов сподели, че Борисов се прави на почетния ръководител на Движение за права и свободи.

“В момента Борисов се пробва да си построи опцията да влезе в ролята на почетен ръководител но доктор Доган ”, сподели Иванов и уточни, че това се вижда през няколко хода, в това число през “изтикването ” на напред във времето на Даниел Митов.

“Борисов има дълъг опит на сполучливо сортиране на хора, които нямат мощен политически темперамент. Местоблюстители се назовават - хора, които поставя на място, от което не желае да се откаже, и за които знае, че са сламени хора, на които той знае по какъв начин да им натиска копчетата. Борисов е един от най-хубавите търговци на човешки души в големия бардак, в който е превърната българската политика ”, разяснява Христо Иванов.

По думите му вътре в партията ръководителят на ГЕРБ отстрани трите фигури, които биха могли да бъдат органични негови наследници - кметовете на София, Бургас и Стара Загора. Причината за сходен ход съгласно него не е декларираният от премиера в оставка неприятен избирателен резултат в съответните райони, тъй като неприятният резултат по места се дължи на ръководство то на държавното управление на Борисов.

“Той отстрани тези, които от партията биха могли да имат вътрешна поддръжка и да му изискат оставката в един миг ”, счита Иванов. Той уточни редицата представители, които сега пазят личността на Борисов по метода, по който на Росенец Ахмед Доган докара хора да отбраняват лятната му резиденция. 

“Тези хора сега са едни заложници на Борисов, би трябвало да се гънат и по всевъзможни бръшлянови способи да се пробват да изясняват нетърпимостта към това, че в българската политика продължава да има един човек с тези чекмеджета, с тези речи. Борисов няма речи, той има една-единствена политическа тирада в кариерата си – оня запис, в който той изяснява политическата технология на опростачването, в който споделя “Правя се на елементарен и ми е елементарно ”, добави Христо Иванов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР