Предстоят дълги празници и много се отправят на път, естстествено

...
Предстоят дълги празници и много се отправят на път, естстествено
Коментари Харесай

На път: бебето в столчето за кола - не по-дълго от 30 минути

Предстоят дълги празници и доста се насочат на път, естстествено дружно с децата. Бъдете рационални, в случай че пътувате с новородено. Предупреждение към родители за заплахата от дълготрайно возене на бебето в столчето в кола отправя екипът на доктор Питър Флеминг от Университета в Бристол. Според него бебето не трябва да пътува в тази позиция в колата повече от 30 минути.

Аргументите
Необходимостта да се ограничи времето за престой в столчето се диктува от това, че мускулите на бебето към момента не са задоволително укрепнали. И, когато се вози в автомобила, поради придвижването и инерционните сили, се постановат спомагателни старания, с цел да може да задържи главичката си. Така мускулите на шията се пренатоварват. И тези старания могат да доведат до задушаване.

„ За да подсигуряваме сигурност, бебето би трябвало да се вози в колата, като се съблюдават всички модерни условия. За най-малките обаче пътешествието не трябва да продължава повече от половин час “ , изяснява доктор Флеминг.

Специалистите поучават, в случай че ви се постанова да пътувате в колата с бебето по-продължително време, да спирате по-често. През време на почивките да вземате кърмачето на ръце.
Другият съвет е по време на път до столчето на бебето постоянно да седи възрастен, с цел да следи непрекъснато по какъв начин се усеща то и дали диша отмерено.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР