Предстоящото лято ще бъде с температури над нормата. Очакват ни

...
Предстоящото лято ще бъде с температури над нормата. Очакват ни
Коментари Харесай

Климатолог: Лято 2022 ще се характеризира с дълги жеги и много малко валежи

Предстоящото лято ще бъде с температури над нормата. Очакват ни дълги и продължителни горещини и превалявания по-малко от нормалното. Тази дълготрайна прогноза направи пред Нова телевизия климатологът Симеон Матев.

На този декор температурата на морската вода се покачва. На места към този момент са измерени стойности към 16-17 градуса, посочи Матев. По думите му уместно за къпане в морето ще е след към две седмици. Тогава се чака да бъдат регистрирани 20 градуса на водата.

„ Всяка година в края на май – след 24, има приятни плажни дни. Слънцето към този момент е задоволително мощно, с цел да изгорим. Истински приятното чувство за плаж ще пристигна след 20 май ”, предвижда той.

Климатологът посочи, че още през идната седмица времето ще ни даде мотиви да си помечтаем за плаж. В четвъртък и петък оптималните температури на въздуха ще бъдат извънредно високи за средата на май.

„ Те ще са в порядъка на 23-28 градуса. В петък ще имаме и първите по-масови 30°C. Това са безусловно летни температури ”, сподели той. Матев обаче предизвести, че след приятното време ще настъпи захлаждане.

„ Сега е времето, в което би трябвало да вали, само че това не се случва на задоволително равнище. Растителността и земеделският бранш се нуждаят от положителни условия. Дъжд в околните дни кой знае какъв брой не се чака ”, акцентира климатологът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР