Предстоящият летен сезон и интересът на датски предприемачи към България

...
Предстоящият летен сезон и интересът на датски предприемачи към България
Коментари Харесай

Кметът на Бургас и датският посланик обсъдиха предстоящия летен сезон и инвестиционния климат

Предстоящият летен сезон и ползата на датски бизнесмени към България са били съществени тематики по време на диалог сред кмета на Община Бургас Димитър Николов и Негово Превъзходителство Йес Брогорд Нилсен, дипломат на Кралство Дания у нас. На срещата участва и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Бургас ст. ком. Калоян Калоянов, оповестиха от общинската администрация. 

" Готови сме да посрещнем нашите посетители. Бургас е несъмнено и прелестно място. Традиционно имаме туристи от Дания. Надявам се да стават от ден на ден. Водим диалози с концесионера на нашето летище за удължение на сезона и повече полети до Бургас след лятото. Това би било улеснение и за бизнесмени от Дания с интерес към нашия град и район ", сподели Николов, представен от пресцентъра на Община Бургас. 

Комисар Калоянов добави, че посолството може да разчита на партньорско отношение както от локалната власт, по този начин и от полицията. Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен показа, че бизнесмени от неговата страна не престават да демонстрират интерес към България и Бургас като място за вложение в региона на зелената сила. Кметът Николов препотвърди готовността си при съответни запитвания да окаже цялостна институционална поддръжка.

Областният шеф проф. Мария Нейкова също одобри посланика на Дания. На срещата са разисквани тематики от съвместен интерес, благоприятни условия за бизнес съдействие в региона на туризма и на различните енергийни източници, оповестиха от пресофиса на регионалния шеф. Сред разискваните тематики бяха още отражението на военния спор в Украйна върху област Бургас, както и провокациите пред идния летен сезон. 

Проф. Нейкова предложи образуване на научни, културни, бизнес и туристически конгреси, на които да се задълбочат двустранните връзки и датските туристи още веднъж да припознаят България и Бургаска област като туристическа дестинация. 

Преди срещата с губернатора Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен е разискал вероятните бизнес взаимоотношения сред България и Дания с управлението на Пристанище - Бургас, прецизираха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на врата. Пред посланика на Кралство Дания са били показани опциите на бургаското пристанище и Зоната за публичен достъп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР