Предстоящите избори за Европейски парламент и евентуалният предсрочен парламентарен вот

...
Предстоящите избори за Европейски парламент и евентуалният предсрочен парламентарен вот
Коментари Харесай

Октопод от роднини и приятели на „Промяната“ контролира изцяло софтуера на машините и избирателните списъци

Предстоящите избори за Европейски парламент и възможният предварителен парламентарен избор у нас са съществено застрашени да бъдат компрометирани. В схемата са познати фигури от „ Продължаваме промяната “, а конците се дърпат персонално от министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, демонстрира следствие на „ Филтър “ и уеб страницата Filternews.bg. Останалите участници в заверата са близки, другари и родственици – нещо, което се трансформира в процедура за „ Промяната “ от зачатието на партията до момента. Междувременно честността на вота за евродепутати е изключително сензитивна тематика за администрацията в Брюксел. При възможни фалшификации България може да понесе съществени наказания и даже да се преразгледа участието на страната ни в Европейския съюз.

Какво на процедура се случва и по какъв начин са навързани всички играчи в схемата? Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) и „ Т-СМАРТ ГЛОБАЛ “ ЕАД подписват контракт за електронно събиране на пътни такси. Тази прелюбопитна информация е оповестена на уеб страницата bgtoll.bg на 23.02.2024 година. От обявата излиза наяве, че договорът е подписан от ръководителя на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов и от изпълнителните шефове на „ Т-СМАРТ ГЛОБАЛ “ ЕАД Христо Даскалов и Ангелина Тодорова.

Според чудесно осведомени източници от АПИ договорът е подписан, макар че са открити редица нарушавания в процеса на кандидатстване. Фирмата е последната, подала документи, и то при ужасяващи нарушавания на заложените от самата АПИ условия за допускане до кандидатстване. Въпреки това АПИ незабавно подписва контракт с тази компания. Защо тъкмо с нея, е най-резонният въпрос. И незабавно на очи се набива фактът, че един от шефовете на въпросната компания, получила поръчка за милиони, е госпожа Ангелина Тодорова, брачна половинка на Веселин Тодоров – изпълнителен шеф на „ Сиела Норма “, осигуряваща софтуера на машините за гласоподаване.

Всичко това нямаше да бъде толкоз притеснително, в случай че министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и неговият зависещ началник на АПИ, одобрил компанията на дамата на шефа на „ Сиела Норма “, не бяха назначени на сладките си постове от квотата на „ Продължаваме промяната “.

Всъщност единствено за няколко месеца в кабинета „ Денков “ Цеков и доближените му съумяват да изградят цялостен октопод от назначения по другарска и партийна линия – изключително обвързани с провеждането, контрола и инспекцията на изборния развой. Напомняме, че точно Веселин Тодоров като началник на компанията, осигуряваща софтуера на машините за гласоподаване, беше персонално забъркан във всички обществени кавги, свързани с машинния избор и операцията му през последните три години. Фирмата на неговата брачна половинка Ангелина Тодорова печели контракт за ТОЛ услуги за милиони от АПИ макар редицата позволени от тях нарушавания в процедурата, свидетелстват осведомени и дават съответни образци: Представено е бордово устройство без производител, единствено модел и фотография, която всеки може да смъкна от интернет; не са посочени документи, доказващи, че сдружението разполага с бордови устройства; няма разказана програмна платформа за ТОЛ услуги, с която се кандидатства; липсва технология за обезпечаване на техническа съгласуемост. Умишлено пропущаме другите нарушавания, с цел да не затрудняваме читателите на това следствие.

Министърът на районното развиване Андрей Цеков има най-малко още една топла връзка със станалите печално известни машини и флашки, които няколко избори поред потвърдено опорочават изборния развой. А точно – братът на брачната половинка му Деница Цекова се споделя Владимир Лилов и е дясна ръка на шефа на дирекция „ Мрежова и осведомителна сигурност “ в Министерството на електронното ръководство Петър Кирков. Лилов е назначен през 2021 година на страна работа в Държавна организация „ Електронно ръководство “ под давлението на тогавашния министър Божидар Божанов от Демократична България.

Показателно е, че Андрей Цеков има двама съветници, които са директно обвързани с ТОЛ-системата и електронното ръководство. Първият – Младен Петров, е назначен в Министерството на електронното ръководство от министъра на Демократична България Божидар Божанов, по-късно става консултант на Андрей Цеков с ресори ГРАД и ТОЛ система. Вторият – Васил Величков – сега поучава Андрей Цеков по ИТ въпросите. „ Случайно “ е определен за външен специалист за одита на ТОЛ системата.

Братът на брачната половинка на Министерство на регионалното развитие министъра – Владимир Лилов, съветниците на министъра Васил Величков и Младен Петров са извънредно близки между тях и с ексминистъра на електронното ръководство Божидар Божанов (ДБ). Министерство на регионалното развитие министърът Андрей Цеков е назначил за шеф на основната дирекция Групово дело ГРАО близката до Лилов и Величков Весела Тодорова – тази дирекция дава отговор за печатане на изборните описи и прави инспекция на гласувалите.

Следващата цел на групата към Цеков и Божанов е цялостно преодоляване на указател ЕСГРАОН, в който е и регистърът база данни „ Население “, директно обвързван с изборния развой. При такава централизация на власт и въздействие компрометирането на изборния развой и манипулирането на изборни резултати би било изцяло допустимо и предстоящо! Както постоянно се споделя в последно време – смяната продължава…

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР