Предстоящата зима е изключително изгодна за Русия от военно-стратегически позиции.

...
Предстоящата зима е изключително изгодна за Русия от военно-стратегически позиции.
Коментари Харесай

CNN: Зимата руснаците ще придобият реално преимущество пред ВСУ

Предстоящата зима е извънредно преференциална за Русия от военно-стратегически позиции. Попълнени с мобилизирани съветски войски, те ще имат опция да основат добре ешелонирана защита, считат западни анализатори.

Украинците ще изгубят главното си преимущество от последните седмици - опцията бързо и дискретно да нанасят " ухапвания от комари " по цялата линия на прикосновение.

CNN: Мразовитите блата в Донбас са в интерес на съветската атака

Проливните дъждове в Украйна два пъти годишно - напролет и зимата - носят тиня. Селските пътища се трансформират в непроходими блата, през които не може да мине освен тежък танк, само че даже и бронирана кола - тя ще се забие компактно.

Маршрутите на придвижване на военни колони и единични бронирани машини стават предвидими и те са по-лесни за атакуване с артилерия, дронове и въздушни удари, написа военният колумнист на The Guardian Люк Хардинг.

Още през ноември в Украйна ще стартират мощни снеговалежи и ледове. Липсата на зеленина в гористите региони затруднява украинската бронетехника и артилерия да се скрият от вездесъщите съветски дронове. По същата причина обаче увеличената облачност ще затрудни огромна част от въздушното разузнаване. Боеприпасите, в това число артилерийските снаряди, ще дойдат по-дълго и в по-малки количества.

Накратко, идването на зимата значи, че всички борби се забавят. Украинският жанр на война, учреден на скорост и изненада, ще загуби огромна част от инерцията си. Войниците ще се концентрират най-вече върху поддържането на топлота, вместо да нападат съветските позиции.

Джордж Барос, анализатор и началник на геопространствената група в Института за проучване на войната (ISW), е на друго мнение.

„ По-голямата част от сухопътните боеве се водят в източна Украйна, върху обширни аграрни земи, в блата и мочурища. Когато земята замръзне, тя става по-твърда, което теоретично би трябвало да улесни тежкото съоръжение ", споделя Барос в изявление за CNN.

Това обаче като цяло е по-изгодно за Русия, която води настъпателни интервенции в източния спектакъл на военните дейности, а не отбранителни, както на юг.

The Guardian: Суровикин употребява нова тактичност на „ противостойностни удари “

Люк Хардинг прави оценка новото обединено командване на съветската група и изключително военачалник Сергей Суровикин.

„ Новите единни командни структури съумяха да рационализират в началото безредната организация на специфичната интервенция ".

Руските войски под ново командване ще се опитат да замразят контактните линии и да ги задържат, написа Хардинг в публикация за The Guardian.

Под ръководството на военачалник Суровикин Русия стартира да употребява нова военна тактичност, известна като „ противостойност на прицелване “ (countervalue targeting). В същото време методично се нанасят удари по обекти освен на военната, само че и на друга сериозна инфраструктура, в това число и с двойно предопределение.

По-специално високоточните удари по енергийни и транспортни и логистични уреди, които не престават от 10 октомври, написа Люк Хардинг. Безпилотните самолети " Геран-2 " се употребяват необятно за нанасяне на удари. А продължаващите удари демонстрират, че Русия не е останала без прецизни управляеми ракети, обратно на уверенията на Киев.

Така ударите на 15 ноември са по-мощни и многочислени от ударите на 10 октомври. Точният брой на употребяваните крилати ракети не е прочут, само че се знае, че те са били изстреляни по едно и също време от кораби на Черноморския флот и Каспийската флотилия, както и от самолети за отдалечен обхват. По-специално беше ударена Топлоелектрическа централа " Змиевская " в региона на Харков

„ Ударите с противоположна стойност са безсърдечен ход, само че подобен ход може да отслаби волята на врага да се бие “, написа Люк Хардинг.

RUSI: Русия отслабва и Киев, и Брюксел по едно и също време

За успеваемостта на съветските удари приказват и цифрите. Според Международната организация по енергетика (МАЕ) търсенето на електрическа енергия в Украйна е намаляло с към 40% от началото на специфичната интервенция. В Киев дефицитът на електрическа енергия доближава 30%, написа CNN.

Киевските управляващи приканиха жителите да употребяват електричеството " спестовно ", изключително заран и вечер. Фирмите са задължени да гасят осветлението отвън офиси, заведения за хранене и молове.

Тази зима ще бъде най-студената и най-мрачната в историята на Украйна. Русия ще продължи да нанася удари по инфраструктурни мрежи, в това число благодарение на дронове-камикадзе, сподели Мелинда Харинг, заместник-директор на Евразийския център на Атлантическия съвет.

„ За Русия главната цел е да отклони напъните на Украйна към отбрана на тила “, споделиха Джак Уотлинг и Ник Рейнолдс, специалисти от Royal United Services Institute (RUSI).

— " Друга последица от насочването към енергийната инфраструктура на Украйна е нейната нараснала финансова взаимозависимост от Запада, която евентуално ще съвпадне с по-голям дефицит на сила в Европа и стопански проблеми за интернационалните сътрудници на Украйна ", прибавят още те.

Естествено, едновременното намаляване на Вашингтон, Брюксел и Киев прави преговорната позиция на Москва още по-изгодна. Единственият въпрос е кой пръв ще принуди Владимир Зеленски да пристигна с предложение за мир.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР