Предстоящата актуализация на iOS 17.4 за iPhone обещава две значителни

...
Предстоящата актуализация на iOS 17.4 за iPhone обещава две значителни
Коментари Харесай

Колко са хитри: iOS 17.4 ще позволи инсталирането на програми от трети страни, но ще премахне поддръжката на уеб приложенията в ЕС

Предстоящата актуализация на iOS 17.4 за iPhone дава обещание две обилни промени. Това са въвеждането на различни магазини за приложения и евентуалното унищожаване на уеб приложенията в Европа. Докато едната смяна отваря порти за избор и подтиква конкуренцията, другата поражда опасения по отношение на рестриктивните мерки за потребителите и контрола върху платформите.

В сходство с регламентите на Европейски Съюз, планувани в Закона за цифровите пазари (DMA), Apple най-сетне ще позволи потреблението на различни магазини за приложения в iPhone, наред с App Store. Това бележи забележителна смяна в строго следената екосистема на Apple. Ии евентуално може да предложи на потребителите по-голям избор на приложения, конкурентни цени и новаторски функционалности.

Само че Apple стопира уеб приложенията на територията на Европейски Съюз

Едновременно с това бета версията на iOS 17.4 наподобява отстранява поддръжката на уеб приложения в европейския район. Тези браузърни приложения оферират леки други възможности на нативните приложения, като постоянно дават сходна функционалност, без да се нуждаят от апаратура. Тяхното изгубване би означавало, че потребителите в Европейски Съюз губят достъп до редица най-различни услуги. По този метод ще се сблъскат с голям брой неудобства.

Информацията е на изданието GizChina, което акцентира, че все още няма публично изказване от страна на Apple по отношение на това унищожаване. Само че неналичието на бистрота подхранва опасенията, че Apple лимитира опциите на потребителите и евентуално избира нативните приложения пред уеб основаните други възможности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР