Предстоящата 2024 година ще бъде годината на Украйна във войната

...
Предстоящата 2024 година ще бъде годината на Украйна във войната
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев с прогноза за войната в Украйна: Можеше да дарим и танкове, имаме свръхзапаси

Предстоящата 2024 година ще бъде годината на Украйна във войната й с Русия, тъй като страната не може да си разреши още една година бойни дейности. Тази прогноза направи пред bTV генералът от запаса Съби Събев. Той регистрира, че през изминаващата година нито Украйна, нито Русия съумели да изпълнят военните си цели. От украинска позиция – неуспялото контранастъпление.
„ Натовските армии не биха почнали такова контранастъпление – без въздушно предимство, без числено предимство, с липса на разминираща техника. Ако зависеше от военните, такава атака не би била подхваната, може би политиците упорстваха “, сподели Събев.
Допълнителен фактор било и забавянето на помощта от запада – танкове, касетъчни муниции, ракети. Самата контраатака била разпиляна – по 4 посоки, до момента в който всекидневно контранастъпление се прави по две – едно главно и едно спомагателно, регистрира още генералът. А за какво съгласно него 2024 година ще бъде годината на Украйна – започвало всеобщо произвеждане на дронове – към милион се планува да излязат от военните фабрики, може би ще стартира и произвеждане на балистични и противокорабни ракети.
Според Събев това ще бъде сериозен фактор във бойните дейности, като имало опция Украйна даже да бомбардира Москва, каквито опасения имало в съветската столица. Руската военна промишленост е доста мобилизирана, само че украинската тактика е да се нанасят такива вреди на съветската войска, че да изпреварват темповете на възобновяване на загубите.
„ Предвиждам новата украинска контраатака да стартира през лятото – края на юли, началото на август. Украйна би трябвало да приготви армията си, да се превъоръжи и да реализира триумфа, който не съумя през тази година “, предвижда Събев.
Той похвали и българското държавно управление за решението да дарим 100 БТР-а на Киев и настоя – България можела да подари и танкове, към един батальон, тъй като, счита генералът, сме имали „ свръхзапаси “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР