Предстои снегопочистващите фирми, които не са се справили със задълженията

...
Предстои снегопочистващите фирми, които не са се справили със задълженията
Коментари Харесай

Регионалният министър: Предстоят санкции са фирмите, които не са се справили със снегопочистването | Според него държавата се е справила относително добре със зимната обстановка.

Предстои снегопочистващите компании, които не са се справили със отговорностите си, да бъдат глобени. Това сподели в „ Тази заран “ министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков. Той не разгласи какъв брой са тези компании и какви ще глобите.

„ Навсякъде, където има установени нарушавания, ще бъдат глобени. Справихме се релативно добре, не мога да отрека компликациите в Северна България, имаше снегонавявания, мощни ветрове, които доведоха до затварянето на пътната мрежа в редица области. Отчитам, че главната цел е по-добро взаимоотношение сред държавните органи, които дават отговор за сходни рецесии “, сподели Цеков.
Според него страната се е справила релативно добре със зимната конюнктура.

„ Не мога да отрека компликациите. За да почистим пътищата, е належащо те да са релативно сухи, да е спрял снегът, и да са чисти от тежък трафик. Това значи, че би трябвало да се вкарват превантивни ограничения за прекъсване на тежкотоварния трафик най-малко краткотрайно, с цел да се даде опция да бъдат почистени пътните артерии “, разяснява районният министър.
Той разяснява и новата автомагистрала, която би трябвало да свърже Русе с Велико Търново през Стара планина и да се свърже с „ Тракия “ и „ Марица “.

„ Някога би трябвало да стане част от огромния кулоар от Егейско до Балтийско море. За първите два сектора от трасето, подписаните контракти са за към 1,5 милиарда лв.. За последния трети сектор – от Бяла до Велико Търново – занапред ще се афишира социална поръчка, само че прогнозите са за над 1,5 милиарда лв. “, изясни районният министър.
За избора на име на автомагистралата ще се организира анкета, съобщи Цеков. „ Янтра " е едно от вероятните имена на бъдещата автомагистрала. Властта ще направи публично допитване за името.

Според районния министър до 2030 година е реалистично България да има приключени автомагистралата от Видин до Ботевград и автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР