Тръмп се отправя към събитието на Републиканската партия в Калифорния два дни след като пропусна дебата

...
Предстои сблъсък на републиканците в Калифорния с участието на Доналд
Коментари Харесай

Предстои сблъсък на републиканците в Калифорния с участието на Доналд Тръмп – два дни след като бившият президент пропусна втория първичен дебат на своята партия през 2024 г. в Сими Вали.

Тръмп е сред претендентите за Републиканската партия през 2024 г., които ще бъдат в Анахайм в петък за есенната конвенция на Републиканската партия в Калифорния. Бившият президент, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис и сенаторът от Южна Каролина Тим Скот са готови да говорят пред верните на партията в петък. Предприемачът Вивек Рамасвами трябва да ги последва в събота.

Калифорния, със своите 54 електорални гласа, е надеждно демократ на общите избори. Но щатът има важна роля в първичните избори на републиканците: това е богато на делегати състезание, което се провежда в Супер вторник – списъкът от първични избори на 5 март, който може да бъде решаващ в надпреварата за номинация на Републиканската партия.

Републиканските кандидати за президент стоят зад своите подиуми по време на републиканския първичен дебат за президент, организиран от FOX Business Network и Univision, сряда, 27 септември 2023 г., в президентската библиотека на Роналд Рейгън в Сими Вали, Калифорния (AP Photo/Mark J. Terrill) Републиканските кандидати за президент стоят зад своите подиуми по време на първичен дебат на Републиканската партия, организиран от FOX Business Network и Univision, сряда, 27 септември 2023 г., в президентската библиотека на Роналд Рейгън в Сими Вали, Калифорния (AP Photo/Mark J. Terrill) Марк Дж. Терил/AP

Изпълнителният комитет на Републиканската партия в Калифорния гласува това лято за приемане на делегатски план, който може да бъде благодат за кампанията на Тръмп. Ако даден кандидат получи повече от 50% от гласовете на първичните избори през следващата година, този кандидат ще спечели всички делегати на щата, което е най-големият брой, наличен във всеки щат в надпреварата за президент на Републиканската партия.

Подобно е на системата, която Калифорния използва през 2020 г., но е отклонение от това, което щатът е направил в някои други предишни първични избори, когато всеки конгресен окръг награждаваше по трима делегати – позволявайки на кандидатите да се насочат стратегически към конкретни региони, вместо да се сблъскват с обезсърчаващата цена на състезанието масивната държава.

Пътуването на Тръмп до Калифорния наближава края на най-натоварената му предизборна кампания от стартирането на кандидатурата му за президент през 2024 г.

Бившият президент проведе митинг в Южна Каролина в понеделник, посети автомобилни работници в Мичиган в сряда, пътува до Калифорния в петък и е готов да проведе кампания в Айова в неделя.

Една спирка, която липсва в графика му за пътуване: Президентската библиотека на Роналд Рейгън в Сими Вали, Калифорния, където седем съперници на Републиканската партия участваха в сряда вечерта във втория дебат на първичните избори.

Проучване на 538/Washington Post/Ipsos, публикувано в четвъртък, установи, че гласоподавателите на Републиканската партия, включили се в дебата, оценяват най-добре представянето на DeSantis на сцената, но като цяло сблъсъкът не е променил много техните перспективи.

Съперниците се борят да пробият

Появите в Калифорния за ДеСантис, Скот и Рамасвами идват, докато основните съперници на Тръмп се състезават в това, което изглежда все по-безплодна битка, за да се превърне в единствената алтернатива на партията на бившия президент.

ДеСантис и Тръмп трябва да се появят в петък часове в Анахайм. Но конвенцията представлява възможност за губернатора на Флорида, чието второ място в първичните гласоподаватели на Републиканската партия се разклати през последните седмици, да ухажва същата тълпа като бившия президент.

ДеСантис разкритикува решението на Тръмп да пропусне дебата в сряда вечерта и продължи да нарича бившия президент „изчезнал в действие“ на следващия ден.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис говори по време на първичен дебат на Републиканската партия, организиран от FOX Business Network и Univision, сряда, 27 септември 2023 г., в Президентската библиотека на Роналд Рейгън в Сими Вали, Калифорния. class= Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис говори по време на първичен дебат на Републиканската партия, организиран от FOX Business Network и Univision, сряда, 27 септември 2023 г., в Президентската библиотека на Роналд Рейгън в Сими Вали, Калифорния. Марк Дж. Терил/AP

„Той имаше много да каже за мен в социалните медии“, каза ДеСантис пред Fox News. „Едно е да го правиш зад клавиатурата. Излезте на сцената и го направете на лицето ми. Готов съм за това. Ти казваше, че съм велик губернатор. Сега изведнъж казвате обратното.

ДеСантис също изложи идеята за дебат един на един с Тръмп, модериран от водещия на Fox News Шон Ханити.

Скот, който беше до голяма степен встрани от първия републикански дебат, се опита да привлече повече внимание в сряда вечерта – критикувайки бившия губернатор на Южна Каролина Ники Хейли, както и Рамасвами.

„Мисля, че е наистина важно за нас да нарисуваме контраст между това къде съм аз по някои от важните въпроси и къде са други“, каза Скот по CNN след това. „Честно казано, избирателите на първичните републиканци искат да знаят какви са разликите.“

Рамасвами, който беше набелязан на сцената в сряда от няколко съперници, изложи следващата фаза от кампанията си в интервю след дебата с Дана Баш от CNN, като каза, че се надява избирателите да опознаят „различната страна на мен“.

„Няма да правим медийни безумия или нещо подобно в бъдеще. Ще говоря с всички, леви, десни медии, няма значение. Но ще се съсредоточа повече върху това как ще изглежда първият ден“, каза той.

Итън Коен, Кит Махер, Андрю Милман и Каанита Айер от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР