Предстои приемането на нова европейска директива, която ще задължи работодателите

...
Предстои приемането на нова европейска директива, която ще задължи работодателите
Коментари Харесай

Нова евродиректива ще повиши изискванията за безопасност на труда

Предстои приемането на нова европейска инструкция, която ще задължи работодателите да подхващат ограничения за ограничение въздействието на 50 канцерогени, сподели през днешния ден във Варна конфедералният секретар на КТ "Подкрепа " инж.Александър Загоров. По думите му преди документът да стане факт, в границите на Европейски Съюз ще се организира двугодишна акция за ръководството на рисковите субстанции. Неин основател е Европейската организация за сигурност и здраве при работа към Европейска комисия.

Кампанията ще започва публично през октомври и ще продължи през цялата 2019 година, изясни още Загоров.

Борбата с въздействието на рисковите за здравето субстанции е ангажимент на работодателите, които би трябвало да оценят риска за чиновниците си и да го минимизират или унищожават, добави Загоров. По думите му това не се отнася единствено за огромните индустриални компании, а за всички браншове.

Компютрите събират толкоз доста прахуляк, че и това може да е рисково за човешкото здраве, сподели Загоров. Като добра процедура за учебните заведения той уточни слагането на антишумови покрития на стените, което да понижи децибелите до естествени равнища.

Внедряването на персонални и групови средства за отбрана е скъпо, само че в европейски мащаб се регистрира, че икономическите загуби от отсъствието на хора и разноските за лекуване на професионални болести са доста по-сериозни, добави Загоров.

Във Варна през днешния ден конфедералният секретар на "Подкрепа " взе участие в среща, отдадена на битката с въздействието на рисковите субстанции, в която се включиха представители на инспекцията по труда, служби по трудова медицина, както и експерти от разнообразни сектори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР