Предстои отварянето на мярка по Плана за възстановяване и устойчивост

...
Предстои отварянето на мярка по Плана за възстановяване и устойчивост
Коментари Харесай

Министър Пулев: Предстои кандидатстването за индустриални зони по Плана за възстановяване

Предстои отварянето на мярка по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) за финансиране на индустриални зони, които да притеглят вложители у нас.

Това разгласи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, по време на среща с посланика на Австрия у нас Н. Пр. Андреа Икич-Бьом. Министър Пулев посочи, че България е отворена за бизнес, както и че се работи дейно за доверието на вложителите.

Австрия е водещ вложител в България, като заема второ място с вложения, които възлизат на над 5 милиарда евро през годините. Според данни на Българска народна банка, единствено през 2022 година задграничните вложения в България от Австрия са близо 200 млн. евро. Това стана ясно още на срещата. През Агенцията за вложения сертифицираните капиталови планове на австрийските компании през годините са 19 на обща стойност близо 1 милиарда евро, като по тях са разкрити над 10 500 работни места. Всички планове са най-вече в бранш произвеждане.

Акцент в диалога беше подложен върху съдействието в областта на нововъведенията и вложенията. Министър Пулев и дипломат Икич-Бьом се договориха за среща с австрийския бизнес у нас, както и образуване на капиталов конгрес, на който да бъдат показани положителни образци на австрийски компании, които към този момент са вложили сполучливо в България.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР