Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

...
Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни
Коментари Харесай

След 88 години: Ще бъде ли основно ремонтиран домът за възрастни хора „Гергана“ във Варна?

Предстои главен ремонт на Комплекса за обществени услуги за възрастни хора „ Гергана “ във Варна. Проектът ще се финансира с европейски средства по Националния проект за възобновяване и резистентност и е на стойност 7,7 млн. лева Това заяви на конференция през днешния ден зам.-кметът по обществените въпроси Снежана Апостолова . В брифинга взе участие и шефът на дома Валентин Пранджев .

„ Няма да има затваряне на услугата за хора с увреждания “ , безапелационен бе Валентин Пранджев.

Домът „ Гергана “ е издигнат през 1936 година и от този момент не е юридически главен ремонт на постройката. Предстоящите строителни действия включват реновиране на пространствата за потребителите и създаване на стаи за рехабилитация . Обновяване ще има също на хранителния комплекс и пералното помещение. Ще се облагороди и дворното пространство.

Според Снежана Апостолова в края на тази или най-късно при започване на идната година ще стартират същинските ремонтни действия . Те ще продължат 12 месеца , а цялата процедура с провеждането на публичната поръчка ще отнеме към 18 месеца. В момента е на стадий подаване на дефинитивно планово предложение, а крайният период за завършването е декември 2025 година

„ По време на строителните действия всички консуматори ще бъдат преместени в подобаващи пространства на територията на община Варна “ , изясни още зам.-кметът.

„ Искам да разсея всички клюки и изрично да заявя, че няма да има затваряне на услугата за хора с увреждания и пренасяне на потребителите “ , сподели шефът на дома.

Той разясни, че в общественото заведение има две услуги . Едната от тях е Дом за остарели хора с потенциал 100 места , чиито консуматори все още са 70.

Втората услуга е Дом за пълнолетни лица с физически увреждания, с потенциал 40 места , като все още потребителите са 33-ма. Персоналът за двете услуги е 68 индивида. И в двете има доктор, медицински сестри и рехабилитатор , само че това не е приют.

Комплексът има подписан контракт за доставка на профилиран микробус с шест седящи места и две за инвалидни колички за хора с увреждания.Област 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР