Предстои обявяването на територията на Сакар планина за защитена зона.

...
Предстои обявяването на територията на Сакар планина за защитена зона.
Коментари Харесай

Oбявяват Сакар планина за защитена зона

Предстои оповестяването на територията на Сакар планина за предпазена зона. Проектът на заповед за това желание е оповестен на страницата в интернет на Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Хасково. На уеб страницата на Регионална инспекция за опазване на околната среда е качен и скъсен вид на заповедта, както и карта на бъдещата предпазена зона " Сакар планина ".

Едномесечният период на публичното разискване, в който заинтригуваните страни могат да показват стимулирани писмени мнения, възражения и оферти по отношение на режимите, е изминал.

Ареалите, избрани за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна обгръщат пет обитаеми места в община Любимец, 22 - в община Свиленград, 19 - в община Тополовград, шест - в община Харманли, землище на село в община Елхово и на две обитаеми места в ямболската община Тунджа.

Още две предпазени зони на територията на област Хасково и част от област Ямбол, само че с по-малък териториален обсег, също следва да бъдат оповестени през тази година. Това са зоните " Ждрелото на река Тунджа " и " Остър камък " в община Харманли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР