Предстои някакво разместване, защото това положение е трудно поносимо. То

...
Предстои някакво разместване, защото това положение е трудно поносимо. То
Коментари Харесай

Росен Йорданов: Предстои някакво разместване, защото това положение е трудно поносимо

Предстои някакво разбъркване, тъй като това състояние е мъчно търпимо. То е всичко, както беше споделил господин Костов на времето “с отвращением ". Това сподели за аудиокаста " Това е България " на " Фокус " общественият психолог Росен Йорданов по отношение на политическата конюнктура в България сега.

" Очевидно е, че не може да продължава прекомерно дълго. Очевидно чакаме нещо ново да се появи като лъчение, като послания, което да хване декиш. Очевидно има неща, които в дадена повърхност и ниша в обществата се разясняват и приказват. Но то е мъчно уловимо, тъй като на фона на тази фрагментация, която настъпи след пандемията и по време на войната, е доста мъчно да хванеш някакви общи трендове. Дори хората, които се занимават с това и си вадят хляба, хора, които вършат емпирични проучвания всекидневно, даже те не могат да ги формулират. Аз не съм чул някаква концепция за това какво идва изпод, какви са трендовете, кои са хората или поколенията. Сега ги разделят на поколение Y, поколение Z, Милениум и така нататък, което значи, че има някакви общи упования ", сподели още той.

" Аз работя с доста хора и самостоятелно, и групово със стотици, хиляди хора дори. И това, което виждам е, че има апетит и той е малко несъзнателен. Глад като споделям, имам поради предпочитание, някакъв драйф, хайде да използваме тази чуждица. Потребност да тръгнеш нанякъде, нужда някой да ти формулира действителността по този начин, че да ти я формулира по метод, по който да ти стане забавна. Но това още не се е случило ", безапелационен бе общественият психолог. 

Според Росен Йорданов сега тече доста тежка акция.

" От три години, това е един от най-големите грехове, на огромните революционери е, че се опитваха да излъжат хората, че целият мач е свирен и нищо не зависи от тях. И единственото, което зависи от тях е да излязат, да вдигнат юмрука, да вдигнат аления картон и всичко да се оправи. Казах им го преди три години, че няма да се оправи по този начин, не е толкоз просто. Защото ти би трябвало да опишеш и да накараш хората да се почувстват, не е задоволително да свалиш някого, доста по-важно е какво ще изградиш по-късно ", добави той.

Кога ще има смяна? " Когато някой опише действителността по друг метод и разсъни този драйф, който аз виждам в контактите ми с хора от разнообразни сфери. И от хора, които страдат, оплакват се за едно, за друго или за трето, само че в действителност започнеш да виждаш искра в очите им. Когато им поднесеш нещо, което те схващат, и което може да им свърши действителна работа въз основата на правилно и тъкмо схващане на действителността и пояснение на действителността. Ще се появи подобен човек, уверен съм. Смятам, че в Движение за права и свободи тече в действителност развой на смяна, на възобновяване, на смяна на поколенията, не просто на курса, не просто ултимативно, че партията подхваща един евроатлантически курс. По-скоро приказваме за промяната на поколенията, само че това да стане еволюционно, не революционно, първо. И мисля, че това ще бъде сигнал и в другите политически обединения за сходна смяна ", сподели Росен Йорданов. 

Разказвачът

" Тогава ще се появи оня повествовател, който може да споделя добре. В Движение за права и свободи, както е известно, те от дълго време си приготвят положителни разказвачи, упражняват ги. На други места разчитат малко на импровизация, други партии се пробват да подражават на Движение за права и свободи, примерно както е в ГЕРБ, имат младежка организация. Но ще пристигна новият повествовател, ще се появи ", заключи психологът. 

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР