Предстои ни тежка зима, цените се движат нагоре. Най-сериозният удар

...
Предстои ни тежка зима, цените се движат нагоре. Най-сериозният удар
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Цените скачат, предстои ни тежка зима

" Предстои ни тежка зима, цените се движат нагоре. Най-сериозният удар ще бъде върху столицата, върху топлинната сила, най-малко 5-10% ще се увеличи. "

Това сподели ръководителят на Комисия по енергетика в Народното събрание Иван Хиновски в Българска национална телевизия.

Според него, доста търговци спекулират с цените. Той добави, че само Комисията за енергийно и водно контролиране може да постанова наказания.

" Състоянието на " Топлофикация София " е доста обезпокоително ", сподели още Иван Хиновски.

Той добави, че не желае да бъде министър. Ще оказвам помощ на всички кандидат-министри, би трябвало да заровим томахавките, разяснява още Иван Хиновски.

Възможно е повдигане на 3400-3600 лева на осигурителния приход

На фона на растящите цени служебният обществен министър Гълъб Донев съобщи пред bTV, че по този начин както е разчетен бюджетът, парите за пенсиите и добавките са обезпечени.

Добавките от 120 лева ще се антикризисна мярка и ще бъдат приемане от над 2 млн. българи. Това предложение е малко екзотично, тъй като кабинетът предлага преизчисление с по-висок коефициент на застрахователен стаж. С него ще има по-голяма адекватност и гарантиране на увеличението на приходите.

Социалният министър изясни, че с добавката от 120 лева минималната пенсия ще стане 420 лева, само че когато влезе преизчисляването от 25 декември, тя ще бъде 370 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР