Предстои ключово изслушване по делото срещу 45-ия американски президент ДоналдТръмп

...
Предстои ключово изслушване по делото срещу 45-ия американски президент ДоналдТръмп
Коментари Харесай

Ключово изслушване по делото срещу Тръмп за намеса в изборите в Джорджия

Предстои основно чуване по делото против 45-ия американски президент ДоналдТръмп за интервенция в изборите в щата Джорджия, Съединени американски щати. Тръмп е първият президент в историята на Съединени американски щати, против който са повдигнати обвинявания в закононарушения, а с третата му кандидатура за президент през 2024 година залогът е огромен както за него, по този начин и за страната, съобщи Нова ТВ.

Четирите наказателни каузи преди чуването по делото в Джорджия:
Делото за пари, „ давани под масата ”:През март 2023 година окръжният прокурор на Манхатън повдигна първото обвиняване срещуТръмп, обвързвано с „ предоставяне на пари под масата ” на звезда от филми за възрастни през 2016 година Прокурорите настояват, че 45-ият американски президент е взел участие в противозаконен скрит план за дискредитиране на изборите през 2016 година Освен това показват, че той е бил част от противозаконен проект за потулване на отрицателната информация по време на изборите, което е коствало 130 000 $. Тойне се е признал за отговорен.

Класифицирани документи:
През юни 2023 година Доналд Тръмп е упрекнат от Федералното жури в Маями, че е взел класифицирани документи, свързани с националната защита, от Белия дом, откакто напуснал поста си. Милиардерът и неговият асистент Уолт Наута не се признават за отговорни. На 27 юли специаленсъветник повдигна още три нови обвинявания, в това число едно в допълнение за съзнателно задържане на информация за националната защита.

Намеса в изборите:
Третият обвинителен акт е резултат от следствието на специфичния юрист Джак Смит за хипотетичните старания на Тръмп и екипа му да провалят изборите през 2020 година В документа написа, че той и един съизвършител " са се пробвали да се възползват от насилието и хаоса в Капитолия, като са се обадили на законодателите, с цел да ги убедят да забавят узаконяването " на изборите. В допълнение - различен съизвършител е подтикнал тогавашния вицепрезидент Майк Пенс да " наруши закона ", с цел да забави успеха на президента Джо Байдън. Доналд Тръмп не се признава за отговорен и по четирите обвинявания.

Дело в окръг Фултън, щата Джорджия:
На 14 август 2023 година правосъдно жури в Атланта повдигна обвинявания на 45-ият американски президент и още 18 души, произлизащи от хипотетичните им старания да анулират изборното проваляне на Тръмп през 2020 година Четирима души са се признали за отговорни. Обвиненията, повдигнати в границите на огромно следствие, ръководено от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, обгръщат някои от най-явните старания на Тръмп и неговите съдружници да се намесят в президентските избори през 2020 година Той не се признава за отговорен. На 13 март 2024 година арбитър отхвърли шест от 41-те точки от обвинителния акт.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР