Предстои изготвянето на експертна оценка на барелефите и скулптурните композиции

...
Предстои изготвянето на експертна оценка на барелефите и скулптурните композиции
Коментари Харесай

Стана ясно какво предстои да се случи с МОЧА преди демонтирането му

Предстои правенето на експертна оценка на барелефите и скулптурните композиции на Паметника на руската войска за определяне на тяхното положение, след което ще се премине към идващия стадий – правене на план за пренасяне, в координиране с Министерството на културата. Това оповестиха от Областна администрация на област София. 

В осъществяване на заповед на основния проектант на Столична община от 20-и март и покана за доброволното ѝ осъществяване, изработихме План за сигурност и здраве, който към този момент реализираме. Поставената ограда подсигурява живота и здравето на жителите, което е първата и най-важна отговорност на страната, показаха от Областната администрация.

„ Областната администрация на област София съблюдава всички законово планувани процедури, заради което считаме за извънредно несъстоятелни претенциите на избрани политически субекти за „ скришни и подмолни дейности “ и липса на експертни мнения. В осъществяване на заповед на шефа на дирекция „ Общински строителен надзор “ от 27.07.2018 година за Паметника на руската войска е направена градивна експертиза за положението и носимоспособността на структурата “, пишат още от регионалната администрация и допълват, че се опълчват на всевъзможни форми за напън върху нейната активност, която е учредена на прецизното съблюдаване на закона.

Действията на администрацията по осъществяване на решението на Столична община за преместването на паметника, са били и ще бъдат обществени и транспарантни. На провокацията и дезинформацията отговаряме с дейна връзка и противоположна връзка с гражданското общество, показаха още от Областна администрация на София.

Припомняме, че от „ Възраждане “ дефинираха дейностите по обезопасяване на Паметника на Съветската войска в София като „ подмолни " и на „ ръба на закона “ на конференция на 30 август. Според Деян Николов, депутат от Политическа партия „ Възраждане “, има две процедури – едната е по ремонт на паметника,  а другата по думите му е задействана „ тайно “ и е обвързвана с неговото обезопасяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР