Предстои гореща юлска седмица. В понеделник следобед термометрите ще се

...
Предстои гореща юлска седмица. В понеделник следобед термометрите ще се
Коментари Харесай

Предстои гореща седмица

 Предстои гореща юлска седмица. В понеделник следобяд термометрите ще се двоумят сред 30 и 35-36 градуса. Условия за следобедни краткотрайни валежи с гръмотевици ще има в планините и в някои североизточни региони.

В планините – рехава облачност с преобладаващо слънчево, безшумно и топло време. Температурите в топлата част на деня ще се двоумят от 15 до към 25 градуса според от надморската височина. Вероятност за валежи с гръмотевици – на изолирани места в масивите на Югозапад и по източните скатове на Стара планина.

Около крайбрежието – следобедни температури сред 28 и 30 градуса с вятър от север-североизток. Тук-там по централните и северните крайбрежия облачността ще се усили следобяд с дребна възможност някъде да превали. Морската вода – температура към 24 градуса със едва неспокойствие, по-видимо по южните крайбрежия и по откритите плажове.

Седмицата ще продължи с повишаващи се дневни температури. Сряда-четвъртък термометрите ще покажат стойности до 40 градуса.

С нахлуването на по-топъл въздух ще се основат условия за утринни мъгли в ниските региони на страната. Ще има изолирани следобедни валежи, вероятността за които ще понижава в идващите дни. Лека хладина ще усетим към края на седмицата, когато над страната ще премине неустойчив леден фронт със следобедни летни превалявания, с гръмотевици и с нараснал риск от градушки. Дневните температури ще паднат до към 30 градуса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР