Предстои голямото предпразнично пътуване Над 200 000 автомобила се очаква

...
Предстои голямото предпразнично пътуване Над 200 000 автомобила се очаква
Коментари Харесай

Започна голямото предпразнично пътуване

Предстои огромното предпразнично пътешестване Над 200 000 автомобила се чака да изоставен столицата, съобщи пред публицисти началникът на отдел „ Пътна полиция “ в Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи Тенчо Тенев. Очакват се тапи в предпразничните дни и към Коледа.
 
В пиковите часове на 21 и 22 декември се стопира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и натоварените пътища, сподели за Дарик Денислав Пейчев от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

 пътешестване празници кола семейство ThinkStock/Getty Images
За идните празнични дни най-вероятно над 200 000 автомобила ще изоставен столицата, а може би и повече, съобщи комисар Тенев: " Поради тази причина на всички изходни артерии ще имаме по два полицейски екипа, които ще управляват и предпочитано ще пускат зелена вълна на всички хора, които напущат нашата столица. Освен това, във всички молове ще имаме полицейски екипи, които ще управляват придвижването на избраните кръстовища към комерсиалните центрове ".
 
Днес придвижването на камиони над 12 тона се стопира от 16 до 20 часа, а на следващия ден, 22 декември - от 9 до 14 часа, уточни Денислав Пейчев от АПИ: " Последният почивен ден, 26 декември, ограничаването ще бъде от 14 до 20 ч. " -->

 
Ограниченията се отнасят за всички автомагистрали, както и за пътя Ребърково - Ботевград, Благоевград - Кулата, от Пътен възел " Коритна " през Велико Търново до Шумен, от Русе до Велико Търново, от Калотина до София, от Варна до Бургас, Околовръстния път на град София, и второкласния от Бургас до Царево ".
 
За облекчение на трафика през Владая има две ленти за излизащите от София, а на 26 декември, последния почивен ден, през светлата част от денонощието ще има две ленти за прибиращите се към столицата. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала „ Люлин ".
 
" Важно е да кажем, че по автомагистрала " Тракия " в региона на 18-19 км към този момент ремонтните действия са завършили и излизащите от София ще излизат без ограничавания по аутобана ", уточни Денислав Пейчев.
 пътешестване празници кола семейство ThinkStock/Getty Images
Продължават ремонтите на виадуктите по автомагистрала „ Хемус “, добави Пейчев.
 
Шофьорите да потеглят на път с готови за зимни условия коли, да карат деликатно, да не подхващат рискови изпреварвания и да не се движат в спешните ленти, сподели още Денислав Пейчев.
 
Водачите могат да намерят информация за настоящата пътна конюнктура на интернет страницата на АПИ www.api.bg, както и на денонощния телефон на организацията 0700 130 20.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР