Предстои една от най-трудните години в съвременната история, както политически,

...
Предстои една от най-трудните години в съвременната история, както политически,
Коментари Харесай

Вучич упрекна ЕП в лицемерие в речта си пред форума в Давос

Предстои една от най-трудните години в актуалната история, както политически, по този начин и стопански, съобщи сръбският президент Александър Вучич в Давос.

Той назова резолюцията на Екологичен потенциал за хармонизиране на външната политика на Сърбия с Европейски Съюз „ лицемерна “, а частта, обвързвана с Косово, „ още повече “.

Александър Вучич сподели пред кореспонденти в Давос, че за Сърбия предстоят сложни времена, изключително поради политическия диалог, който е имал с Мирослав Лайчак.

„ Единственото, което ги интересува, е без значение Косово, наказания против Русия, без опозиция. Предстои ни решителна, решаваща година, сигурно една от най-трудните в нашата модерна история, както политически, по този начин и стопански и във всеки различен смисъл “, сподели той.

Според него Сърбия е изправена пред въпроса коя политика да избере, политиката за поощряване на растежа или политиката за поддържане на невисок държавен дълг.

„ Очаквам тежък диалог през уикенда, когато проведем съвещания – представители на държавното управление и аз, след което най-късно в понеделник ще се обърнем към обществото с нови ограничения и ще кажем какво се желае от Сърбия, какво се чака по отношение на Косово и Метохия и по въпроса за глобите против Русия “, сподели Вучич.

Относно резолюцията на Екологичен потенциал, президентът съобщи: „ Иска се усилване на разговора, учреден на взаимно признание, да се осъдят „ поредицата от ескалиращи ходове на Сърбия “ и „ участниците, подкрепяни от Сърбия “, „ противозаконните блокади, офанзиви и закани за военни дейности “. Твърди се, че независимостта на Косово е необратима и че членовете на Европейски Съюз, които не са признали Косово, би трябвало да създадат това “, сподели Вучич.

Според него резолюцията осъжда сепаратистката изразителност в Босна и Херцеговина, като приканва всички да одобряват наказания против тези, които поддържат сепаратистките желания.

„ Има ли по-лоши сепаратисти от тези, които приканват за това, има ли по-лоши поддръжници на сепаратистката политика “, сподели Вучич.

Той е е срещнал с Еди Рама, Стево Пендаровски, Дритан Абазович, а също и с испанския и с белгийския министър председател. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР