Предстои да започнат дебатите за промени в Конституцията. Предложението не

...
Предстои да започнат дебатите за промени в Конституцията. Предложението не
Коментари Харесай

Кристина Петкова: ДСБ е единствен гарант за опазване на десните интереси

Предстои да стартират дебатите за промени в Конституцията. Предложението не е готово, само че следва диалозите да стъпят на съответни оферти за статута на основния прокурор и опция жителите да подават директна конституционна тъжба в Конституционни съд. Този коментар направи в студиото на Българска национална телевизия Кристина Петкова, зам.-председател на ДСБ, във връзка основаната Временна комисия за промени в Конституцията.

Според нея Народното събрание може да управлява основния прокурор. Предстои до няколко дни на равнище ДСБ и Демократична България да се съберат, да обсъдят съответните оферти, да ги обсъдят с правосъдния министър и по-късно ще показват съответни стъпки и ограничения за правосъдната промяна, посочи Петкова.

По отношение на напускането на младежката организация на ДСБ, Петкова счита, че цялата обстановка е извънредно притеснителна, тревожна и би трябвало да се направи разбор.

Трябва да има промяна, усилване на връзката в ДСБ и Демократична България, както и в огромната коалиция. Тепърва предстоят диалозите, с цел да се промени методът, по който се приказва вътре в партията и отвън нея. Ние сме единственият десен поръчител в ръководещата коалиция, който може да охранява десните ползи до дъно, акцентира Петкова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР