Предстои да се обсъди затваряне на търговски центрове, заведения, училища

...
Предстои да се обсъди затваряне на търговски центрове, заведения, училища
Коментари Харесай

Готвят пълен локдаун в София

Предстои да се разиска затваряне на търговски центрове, заведения, учебни заведения и детски градини в София и в София област. Това сподели пред публицисти Данчо Пенчев, шеф на Столичната районна здравна ревизия след среща с министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов и шефове на столични лечебни заведения.

Тези оферти ще се обсъдят по-късно през днешния ден от столичния действен щаб. Пенчев посочи, че евентуално ограниченията ще влязат в действие от петък, тази седмица.

" Възможно е да се затворят изцяло и театрите и кината, както и фитнес центровете. Не се планува основаване на контролно-пропускателни пунктове ", добави Пенчев.

" Около 75 на 100 от болничните кревати в София са заети ", уточни още Пенчев. По думите му в болница " Пирогов " е повишен броят на леглата с 20 за лекуване на коронавирусна зараза.

" В болница " Света Анна " също ще бъде повишен броят на леглата ", сподели шефът на лечебното заведение Славчо Близнаков.

По думите му половината от всичките кревати в болничното заведение са отделени за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза.

Близнаков посочи, че 30 на 100 от потенциала на детското поделение са заети от деца, инфектирани с COVID-19, които не са в тежко положение. Някои от децата са дружно с майките си, които също са инфектирани с вируса.

" Към всяка една столична болница ще има самостоятелен метод, тъй че да се резервира салдото сред усложнени пациенти с Коронавирус, такива с Коронавирус и пациенти с други болести, добави доктор Данчо Пенчев. - В проекта за банкет се включват и частните лечебни заведения. "

" Първоначално ограниченията ще бъдат въведени за 14 дни, само че това няма да стане от през днешния ден за на следващия ден ", безапелационен бе доктор Пенчев.

Той моли към всички жители и посетители на София да съблюдават ограниченията, тъй като обстановката е тревожна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР