Предстои да бъде обявена национална грипна епидемия. Това обяви главният

...
Предстои да бъде обявена национална грипна епидемия. Това обяви главният
Коментари Харесай

В България ще бъде обявена национална грипна епидемия

Предстои да бъде оповестена национална грипна зараза. Това разгласи основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев пред Българска национална телевизия, само че не уточни по кое време чака да се случи това.

Той изясни, че единствено за два дни новият грипен вирус " Канзас " е съумял да надмине по брой инфектирани така наречен свински грип. Това са двата варианта, които главно циркулират в страната.

Пикът на епидемията към този момент се чака при започване на февруари. В момента над половината от всички изследвани проби са позитивни за някой от грипните вируси. За първи път тази година се наложи тук-там да бъде обявявана грипна почивка в учебни заведения преди в града да има грипна зараза, сподели още Кунчев.

" Има една изпреварваща заболеваемост измежду децата и подрастващите. Средните стойности за популацията не са толкоз високи, а отсъствията от градини, учебни заведения, ясли е доста високо ", изясни още той.

Досега грипна зараза е оповестена в Монтана, Дупница и Сапарева баня. На ръба на грипната зараза са областите Бургас, Сливен, Пловдив, Кюстендил и Хасково.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР