Предстои да бъдат повдигнати обвинения в Силистра за фалшиви ТЕЛК-ове.

...
Предстои да бъдат повдигнати обвинения в Силистра за фалшиви ТЕЛК-ове.
Коментари Харесай

Иван Гешев: Ще бъдат повдигнати обвинения в Силистра за фалшиви ТЕЛК-ове

Предстои да бъдат повдигнати обвинявания в Силистра за подправени ТЕЛК-ове. Това сподели по време на брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев по отношение на формирани досъдебни производства и инспекции на територията на цялата страна във връзка източване на средства от Национален осигурителен институт посредством подправени ТЕЛК-ове.
„ Само последните две седмици е установено, че никой не върви на никое място - минават медиатори, получават по 600 лева и носят нужните документи. Получават се едни инвалидни пенсии и индивидът си живее добре, без да има потребност от каквото и да е парична помощ “, разяснява Гешев, представен от организация " Фокус ".
„ Това не е инцидентна акция. Предстои да се случва до края на тази година. Да проучваме и старите досъдебни производства и преписки. Основните забавни от тях ще бъдат взети на доклад от Върховната касационна прокуратура, ще бъдат следени. Най-напреднало от новите досъдебни производства е това в Силистра ", сподели той и уточни, че там следва да бъдат повдигнати обвинявания. Гешев разясни, че измежду лицата, които се занимават с ТЕЛК-ове в Силистра, е някогашен кмет на обитаемо място.
" Работи се интензивно. Лицата, които употребяват неистинен документи и получават инвалидни пенсии, и лицата, които ги подкрепят и членовете на съответните комисии, които не си съблюдават отговорностите, носят наказателна отговорност при положение, че бъде потвърдено, че те реализират закононарушение “, сподели още заместник-главният прокурор.

Цената на подправен ТЕЛК доближава до 2500 лева Това стана ясно от думите и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов. Той посочи, че има медиатори за издаването на подправен документ за ТЕЛК, които взимат 600 лева Според него това е цената единствено в една област. „ В другите области цената за тази услуга стига до 2500 лева Така че се генерира един много сериозен финансов запас “, съобщи гл. комисар Ивайло Иванов
Той описа за случай, при който жена с 93% слепота работи като шивачка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР