Предстои 18-ото издание на празника Аз и моето семейство“, който

...
Предстои 18-ото издание на празника Аз и моето семейство“, който
Коментари Харесай

„Аз и моето семейство“ събира деца и осиновители

Предстои 18-ото издание на празника „ Аз и моето семейство “, който по традиция се организира в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. От тази година обаче форматът се уголемява. Поканени са както осиновителите и техните осиновени деца, по този начин и фамилиите, минали през Отделението за недоносени и новородени бебета в Дома. Началото на срещата е в 9.00 ч., а мястото основното предверие на лечебното заведение. Много музика, песни, танци, игри и занимания чакат децата, а експертите ще бъдат разполагаем на родителите за съвещания.

„ Всяка година през нашето Отделение за новородени и недоносени минават над 100 деца. С множеството се виждаме и през първите една – две години от живота им, защото с тях работят експертите ни по ранна намеса и рехабилитация. Създаваме специфични връзки с децата, които бихме желали да продължим във времето. Затова от тази година разширяваме формата на празника „ Аз и моето семейство “ “, изясни доктор Стефка Джанкова, шеф на Дома за медико-социални грижи за деца – Варна.

„ С неспокойствие чакаме да се забележим още веднъж и с осиновените дечица и техните фамилии. Тези срещи постоянно са наслада за целия ни екип “, сподели още тя.

Празникът „ Аз и моето семейство “ започва през 2001 година в Дома за медико-социални грижи за деца във Варна, като по това време е неповторим за страна. Инициативата за провеждането му е на доктор Джанкова, която заимства концепцията от страни като Италия, Дания, Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР