Представяме ви трите технологични тенденции, които Бърнард Мар вижда като

...
Представяме ви трите технологични тенденции, които Бърнард Мар вижда като
Коментари Харесай

3 технологични тренда през 2023 г., за които всеки трябва да е готов

Представяме ви трите софтуерни трендове, които Бърнард Мар вижда като най-перспективни за идната 2023 година. Като футурист Мар всяка година преглежда новите софтуерни трендове, които ще оформят цифровия ни свят през идващите 12 месеца. В анализите си той търси отговор въпросите като " кои технологии набират най-вече известност " и " кои са най-важните трендове, за които бизнес водачите би трябвало да са готови ". Ето кои са топ 3 софтуерните трендове, за които би трябвало да бъдем подготвени през идната година.

Изкуствен разсъдък

През 2023 година изкуственият разсъдък ще навлезе от ден на ден в организациите и фирмите. Лесно наличният ИИ, в композиция с опростените платформи за работа, ще даде опция на всеки бизнес да употребява силата му за основаване на по-интелигентни артикули и услуги, без задълбочени умения в програмирането.

Вече следим тази наклонност на пазара на дребно. Stitch Fix употребява логаритми с изкуствен интелект, с цел да предлага на своите клиенти облекла, които дават отговор на техните размери и усети.

Онлайн извършването на покупки и доставкисъщо ще продължат да бъдат голяма наклонност за 2023 година, а ИИ ще улесни потребителите при заплащането и приемането на артикули и услуги.

ИИ също по този начин ще добави работния развой в съвсем всяка промишленост. Все повече търговци на дребно ще употребяват ИИ, с цел да ръководят и автоматизират комплицираните процеси на ръководство потребителските бази данни. Така че трендовете за приложимост и удобствокато пазаруване онлайн и доставка (BOPAC), пазаруване онлайн и приемане на място (BOPIS) и пазаруване онлайн и връщане назад (BORIS), ще се стандартизират от ден на ден.

Технологиите за разширена действителност (AR) и виртуална действителност (VR) ще продължат да се развиват. Една от областите, които би трябвало да се следят, е работната среда в метавселената - през 2023 година. Той предвижда, че ще има повече всепоглъщащи и детайлни среди за срещи, където ще можем да беседваме, да организираме мозъчни офанзиви и да се организират работни съвещания. Всъщност Microsoft и Nvidia към този момент създават платформи за метавселена за съдействие по цифрови планове.

През новата година ще забележим и по-усъвършенствана технология за аватари. Аватарът - наличието, което проектираме, когато взаимодействаме с други консуматори в метавселената - може да наподобява тъкмо както ние в действителния свят, а снимането на придвижването ще разреши на аватарите ни даже да възприемат нашия неповторим език на тялото и жестове. Възможно е също по този начин да забележим по-нататъшно развиване на самостоятелни аватари с изкуствен интелект, които ще могат да работят като наши представители в метавселената, даже в случай че не сме влезнали в дигиталниясвят.

Компаниите към този момент употребяват технологии от метавселената като AR и VRза осъществяване на образования, а тази наклонност ще се форсира през 2023 година Консултантският колос Accenture към този момент е основал среда на метавселена, наречена Nth Floor. Този виртуален свят включва реплики на действителни офиси на Accenture, тъй че новоназначените и актуалните чиновници могат да извършват задания, свързани с човешките запаси, без да е належащо да участват във физически офис.

Web 3 и неговият прогрес

Блокчейн технологията също ще напредне доста през 2023 година, защото фирмите ще основават по-децентрализирани артикули и услуги.

Например, сега съхраняваме всичко в облака - само че в случай че децентрализираме съхранението на данни и криптираме тези данни благодарение на блокчейн, информацията ни освен ще бъде по-сигурна, само че и ще разполагаме с новаторски способи за достъп и разбор.

Незаменимите токени (НФТ) ще станат по-използваеми и практични през новата година. Например, билетите NFT за концерти евентуално ще ви дават достъп до подмолни прекарвания и сувенири. NFT могат да бъдат ключовете, които използваме за взаимоотношение с доста от цифровите артикули и услуги, които купуваме, или могат да съставляват контракти, които сключваме с други страни.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР