Представяме ви няколко домашни трика, които могат да ви помогнат

...
Представяме ви няколко домашни трика, които могат да ви помогнат
Коментари Харесай

Сигурни начини да се справиш със сухата коса

Представяме ви няколко домашни трика, които могат да ви оказват помощ да се справите сполучливо с казуса " суха коса ".
1.  Лимонов сок - съвършено почиства кожата и отстранява непотребния нездравословен себум. Струва си да приготвите домашна маска, която да успокои признаците. Смесете две супени лъжици лимонен сок с 3 супени лъжици натурално кисело мляко. Нанесете сместа надълбоко в косата и я оставете да работи за 15 минути.
2. Алое - мощно хидратира, дейно успокоява сърбежа и зачервяванията. Също по този начин си коства да употребявате гел от алое вера, предлаган в множеството аптеки, който втривате в скалпа и го оставяте за 15 минути. След четвърт час измийте добре главата си.
3. Кокосово масло - с овлажняващи и успокояващи свойства. Втрийте маслото в косата и скалпа с кръгови придвижвания и го оставете да работи още 30 минути. За да се реализира мечтаният резултат, лекуването би трябвало да се повтаря няколко пъти седмично.
4. Сода за самун - едно от най-лесните и ефикасни решения. Смесете содата за самун с вода и я втрийте усърдно в. Оставете тази паста за 10-15 минути и по-късно изплакнете добре.
5. Ябълков оцет - освен има страховит резултат върху раздразнената кожа, само че и доста усъвършенства положението на косата. Той убива бактериите и възвръща вярното Ф, което постоянно може да аргументи сухота на косата и появяването на пърхот. Смесете ябълковия оцет с вода, втрийте го и го оставете за няколко минути. Желаният резултат може да бъде реализиран, в случай че лекуването се ползва няколко пъти седмично.
Други препоръки:
 Направи си самичък: Домашен шампоан-бар за суха коса Направи си самичък: Домашен шампоан-бар за суха коса
Всеки, който има  суха коса, знае какъв брой неприятно може да наподобява и да се усеща тя. Груба, сложна за разрестване, накъсваща се. В...
- доста е значимо за здрава кожа да измиете косата си на хладка температура и най-после да изплакнете главата си с допустимо най-студена вода, която може да изтърпите
- сушилнята не е другар на сухата коса и коя - в случай че е допустимо, оставете косата да изсъхне по натурален метод
- целесъобразно е да си починете от боядисването на косата
- коства си да си гарантирате, че вашето тяло е снабдено с задоволително количество течности. Препоръчва се да се употребяват 1,5–2 литра вода дневно.
- добър табиет е да ядете зеленчуци и плодове, зехтин, риба, ядки и зърнени храни - диетата въздейства и върху положението на косата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР