Представяме актуална информация, взета от (официален източник на информация относно

...
Представяме актуална информация, взета от (официален източник на информация относно
Коментари Харесай

За хората над 40 години: ЕС препоръчва подсилващи дози ваксина против COVID-19

Представяме настояща информация, взета от (официален източник на информация по отношение на ограниченията за битка с разпространяването на COVID-19 в България, в това число здравните, икономическите и обществените последствия от епидемията).

Гражданите на Европейски Съюз над 40-годишна възраст би трябвало незабавно да получат подсилваща доза ваксина срещу COVID-19 , съобщи на конференция през днешния ден Андреа Хорват от Европейския център за попречване и преодоляване на болесттите, предава Българска телеграфна агенция.

Хорват добави, че по-нататък спомагателни дози би трябвало да се плануват за всички пълнолетни европейци. По нейните думи следеното през днешния ден покачване в броя на новозаразените се дължи на приключването на действието на към този момент поставените дози ваксина.

Досега в Европейски Съюз са имунизирани 81% от пълнолетните (65 на 100 от населението), само че с цел да има обществото задоволителна отбрана против новата болест, належащо е имунизацията да обхване над 80 на 100 от цялото население. Марко Кавалери, представител на Европейската организация по медикаментите, добави, че спомагателни дози би трябвало да се слагат на първо време на имунизираните преди повече от шест месеца, като първо би трябвало да бъдат реимунизирани по-възрастните хора.
 Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме
Всеки човек има самостоятелни генетични, епигенетични и имунологични особености, а прекосяването на вируса през доста на брой и разнообразни гостоприемници оказва въздействие върху еволюцията му. Вирусите имат три цели: да се предават по-лесно от човек на човек, да се развъждат по-бързо и да заобикалят имунния ни отговор.
 image2_16x9.png Зодиите, които ще имат изключителна мощ през 2022 На фокус
Много значимо е огромна част от популацията да е развило имунитет против вируса. Ваксинацията ще спомогне за това в относително къс времеви период, осигурявайки самостоятелна отбрана на жителите против тежко боледуване. Ваксинирането ще способства и за ограничение на появяването на нови „ притеснителни “ разновидности и разновидности на вируса.

Повечето вируси, които предизвикват остри респираторни болести, се популяризират по-добре през студените месеци. Препоръката е за прецизно съблюдаване на общите противоепидемични ограничения, носене на защитна маска за лице, отбягване тук-там със скупчване на хора, учестена стерилизация и постоянно проветряване на пространствата.
 Преди и след имунизацията: най-важното в резюме  Преди и след имунизацията: най-важното в резюме  Преди и след имунизацията: най-важното в резюме  Преди и след имунизацията: най-важното в резюме
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР