Представителят на Управлението за военно разузнаване на украинското министерство на

...
Представителят на Управлението за военно разузнаване на украинското министерство на
Коментари Харесай

Украйна щяла да ползва американски оръжия, за да удари Крим

Представителят на Управлението за военно разузнаване на украинското министерство на защитата Вадим Скибицки позволи, че украинските войски могат да употребяват високоточни американски ракетни системи за залпов огън (РСЗО) HIMARS за удари по съветски цели в Крим, цитира думите му съветската работа на Би Би Си.

Според него Кримският полуостров в този момент се употребява като център за напредване на войски и на територията му постоянно могат да се видят групировки на съветската войска и техника. Скибицки сподели още, че цел на украинските РСЗО може да бъде съветският Черноморски флот, който съгласно него постоянно се употребява за ракетни офанзиви против Украйна.

В Пентагона и администрацията на Джо Байдън при прехвърлянето на реактивни системи за залпов огън на въоръжените сили на Украйна сложиха изискването тя да не се употребява на територията на Русия, само че не прецизираха дали това значи и анексирания Крим от Русия през 2014 година

Преди началото на доставките на системи HIMARS, както и на ракети вид Harpoon, в Украйна, високопоставени украински военни не изключиха, че издигнатият преди няколко години Кримски мост, свързващ полуострова с Русия, може да се трансформира в цел за удар. В същото време те прецизираха тогава, че сега украинската войска не разполага със средствата, които обезпечено биха разрешили да бъде погубен.

Москва съобщи, че западните доставки на оръжия с по-дълъг обхват на Киев ще накарат Русия да изтласка украинските сили по-далеч от нейните граници, което всъщност ще усили евентуалните териториални загуби за Украйна при нашествието.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР