Представителят на ООН за Сирия Стефан де Мистура е обсъдил

...
Представителят на ООН за Сирия Стефан де Мистура е обсъдил
Коментари Харесай

ООН, Русия, Иран и Турция формират комитет за съставяне на сирийска конституция

Представителят на Организация на обединените нации за Сирия Стефан де Мистура е разискал с представители на Турция, Иран и Русия образуването на комитет, който да се занимае със съставянето на новата Конституция на Сирия , написа електронното издание на турския вестник Yeni Safak, представено от организация " Фокус ".
Неформалните съвещания са се провели на втория ден от десетия кръг на мирните договаряния за Сирия в Астанинския формат, който се организира в съветския черноморски курорт Сочи. Според информацията на изданието след форума Мистура е декларирал, че срещата е била „ потребна “.
По-рано сирийското държавно управление и опозицията са показали на пратеника на Организация на обединените нации лист с по 50 претенденти, които да ги съставляват в комитета. Вестникът изяснява, че с изключение на върху образуването на парламентарен комитет, 10-ия кръг на договарянията за разрешаване на сирийската рецесия са били фокусирани върху ситуацията в зоната на деескалация в провинция Идлиб, обмена на заложници и завръщането на бежанците.
Междувременно сирийската съпротива благодари на Русия за възстановяване на ситуацията в Сирия . „ Благодарни сме на Русия за желанието да усъвършенства обстановката в Сирия по посока привършване на спора “, съобщи пред медиите Ахмед Тома, началник на делегацията на сирийската съпротива на срещата в Сочи. Тома обаче акцентира, че обстановката в арабската страна „ към момента е надалеч от политическо решение “, написа още БГНЕС.
Припомняме, че през първите два дни на актуалната седмица в съветския курортен град Сочи се организира среща сред представители на страните — гаранти за примирието в Сирия (Русия, Иран и Турция).
Главната тематика на диалозите са въпросът за сформиране на сирийски парламентарен комитет, ситуацията в зоните за деескалация, както и филантропични въпроси, в това число ограничения за подсилване на доверието и връщането на бежанците.
Водач на делегацията на домакините е специфичният представител на президента Владимир Путин по урегулиране на сирийската рецесия Александър Лаврентиев. От иранска и турска страна участват заместник-министрите на външните работи Хосейн Ансари и Седат Онал.
Дамаск е представляван от непрекъснатия представител на Сирия в Организация на обединените нации Башар Джафари. Присъстват представители на въоръжената сирийска съпротива, както и висши служители от Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР