Представителят на източното командване на украинските войски Серхий Черевати бе

...
Представителят на източното командване на украинските войски Серхий Черевати бе
Коментари Харесай

Обстановката в Бахмут остава ”много сложна”, украинските сили контролират основния снабдителен маршрут

Представителят на източното командване на украинските войски Серхий Черевати бе безапелационен, че украинската защита не е позволила съветските сили да пресечен логистичния кулоар сред потъналия в съсипия Бахмут и разположения на към 20 километра западно от него Часов Яр.

 

Според военни анализатори точно той би бил идната цел на съветската атака, в случай че Бахмут падне.

 

Ръководителят на съветската военна организация " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че нейните елементи са напреднали с още 100-150 метра, като едвам към 3 квадратни километра от Бахмут са останали под украински надзор.

 

Пригожин заплаши, че ще изтегли войските си от града на фона на огромния брой жертви и добави, че е изпратил писмо до съветския министър на защитата Сергей Шойгу с молба за незабавни доставки на муниции.

 

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Киев ще направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че виновните за съветската ракетна офанзива в Уман в петък, при която починаха 23 души, ще понесат последици за дейностите си:

 

" Ще създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че терористичната страна ще бъде подведена под отговорност за това, което е направила, допустимо най-скоро. Всеки, който приготвя такива ракетни офанзиви, не може да не знае, че ще стане съизвършител в ликвидиране.

 

Всеки, който насочва и изстрелва ракети, който поддържа самолети и кораби за гнет, освен тези, които дават заповедите, само че и всички вие сте терористи и убийци и всички вие би трябвало да бъдете осъдени. "

 

Двама цивилни са починали след украински обстрел на село в съветската Брянска област, съгласно регионалния шеф. По негови данни една жилищна постройка е била изцяло унищожена, а още две къщи са били отчасти разрушени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР