Представителят на държавата в “Лукойл Нефтохим Бургас АД Красимир Първанов,

...
Представителят на държавата в “Лукойл Нефтохим Бургас АД Красимир Първанов,
Коментари Харесай

ДБ: Представителят на държавата в Лукойл Нефтохим Бургас 4 години не е пращал отчети

Представителят на страната в “Лукойл Нефтохим Бургас " АД Красимир Първанов, чийто мандат в Надзорния съвет на сдружението е изминал, ще бъде заменен посредством различен представител, който ще бъде определен с конкурс. Това излиза наяве от отговор на министъра на Енергетиката Росен Христов на писмен парламентарен въпрос на народния представител от “Демократична България “ Ивайло Мирчев, оповестяват от пресцентъра на " Демократична България “.

На 19 октомври Мирчев попита министъра дали възнамерява да инициира промяна на представителя на страната в рафинерията, в случай, че той “систематично не е изготвял доклади за свършената от него работа като подобен и с дейностите си не пази българските ползи ".

Министър Христов не е уверен, че Първанов не пази българските ползи, тъй като в отговора си, подписан с дата 28 октомври, моли депутата да поддържа изказванието си с информация, която да прати в министерството и в виновните институции, които да подхващат съответните дейности. Христов обаче декларира, че във ведомството му “се създава процедура, въз основа на която за първи път по транспарантен и справедлив метод да бъде определен представителят на страната в посоченото сдружение ".

“Ще настояваме това да се случи до края на този месец, тъй като страната ни търпи големи вреди от бездействието по проблема “Лукойл " и “Литаско ", разяснява във фейсбук страницата си Ивайло Мирчев. По думите му, “една от аргументите “Лукойл " да мародерства на пазара на горива в България е нищоправенето на представителя на страната в компанията ". Според депутата от Демократична България това, че държачът на “златната акция " не работи в полза на България е видно от обстоятелството, че за 4 години той не е дал каквато и да е информация на Министерството на енергетиката, макар че има задължението да показва тримесечни доклади.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР