Представителят на “Да, България уточни, че именно липсата на достатъчно

...
Представителят на “Да, България уточни, че именно липсата на достатъчно
Коментари Харесай

Мартин Димитров: През 2024-а България няма да е на последно място...

Представителят на “Да, България ” посочи, че точно неналичието на задоволително вложения се е трансформирала в причина за изоставането ни от Румъния. Според посочената статистика през последните 12 години България е догонвала средноевропейските приходи приблизително с 1% годишно, до момента в който северните ни съседи са се справяли два пъти по-добре. По отношение на гласувания в пленарна зала държавен бюджет за 2024-а година Димитров съобщи, че до момента в който ПП-ДБ ръководи, няма да се подвигат налозите.

 

“Със зъби и нокти ще се борим против концепциите за данъчна хармонизация. Има огромни европейски страни, които споделят: “Не ни харесват ниските налози в България. Това ни се коства нечестна конкуренция! ” Не е правилно. Това не е нечестна конкуренция и ние ще създадем всичко допустимо и ще запазим по-ниските налози ”, даде обещание Димитров. Според него България би трябвало да направи коалиция в Европейския съюз, която да възпира концепциите на по-големите страни за повече администрация и данъчна хармонизация.

 

Депутатът посочи още, че с помощта на финансовата политика на държавното управление бюджетният недостиг на България ще бъде под 3% още в края на 2023-а. Той подсети, че по-рано през годината служебното държавно управление на президента Радев е предложило бюджетен недостиг от 6.4%.

 

“В предлагането на служебното държавно управление се споделяше, че би трябвало да вдигнем всички налози другояче няма избавление. Това беше преди няколко месеца. Нищо от тези оферти не се случи. Най-голямата заплаха бюджетният недостиг и налозите да бъдат сложени под подозрение е да пристигна още веднъж длъжностен кабинет на Радев, който доста бързо за 1-2 месеца докарва нещата под риск поради неприятна събираемост ”, акцентира Димитров.

 

Финансистът съобщи още, че за първи път в историята на България финансовите планове в бюджета са обществени.
“Това в действителност е невиждано. Това дава опция за доста повече медиен и публичен надзор на евентуални корупционни практики. Досега имаше единствено една обща сума в бюджета за финансови разноски, без да е ясно какво има вътре ”, заключи Димитров.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР