Представителни военни формирования от въоръжените сили ще участват във военни

...
Представителни военни формирования от въоръжените сили ще участват във военни
Коментари Харесай

Военни ритуали в цялата страна за 6 септември

Представителни военни формирования от въоръжените сили ще вземат участие във военни ритуали във всички гарнизони от страната във връзка 137-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, оповестяват от Министерство на защитата.

Традиционно Пловдив е център на събитията през целия ден. С присъединяване на почетен часовой от Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) и Военният духов оркестър на командването ще се състоят ритуали по полагане на венци и цветя паметника на Гавраил Кръстевич (в двора на Катедрален храм „ Света Богородица “ от 10.00 ч), пред паметника на Захари Стоянов (в Дондуковата градина от 11.00 ч) и пред паметната плоча на майор Райчо Николов (от 11.30 ч).

На 6 септември от 10.00 ч. военнослужещи от военно формирование 22 790 ще празнуват годишнината от Съединението в Горна Оряховица пред Паметния знак на починалите във войните на алея „ Български боец “.

С военни ритуали от 10.30 ч. в Стара Загора пред Паметника на „ Защитниците на Стара Загора “ и в Ямбол пред Паметника на героите военнослужещи от 2-ра механизирана бригада ще вземат участие в тържественото честване.

От 11.00 ч в Плевен ще се организира боен обред пред паметника на починалите от 4-и пехотен Плевенски полк в Сръбско-българската война с присъединяване на военнослужещи от Сухопътните войски и 12-а авиобаза в Долна Митрополия .

От 18.00 ч. в Асеновград е военният обред по поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на Пере Тошев, един от участниците в събитията от 1885 година

Във Варна военнослужещи от състава на Военноморските сили (ВМС) ще проведат военни ритуали и ще вземат участие в общоградското шествие с поднасяне на цветя пред паметната плоча на княз Александър I Батенберг на постройката на Държавен списък – Варна и поднасяне на венци пред паметника на Приморци, починали през Сръбско-българската война в отбрана на Съединението. Военнослужещи от Военноморски сили ще се включат в деянията и в Бургас.

Денят на Съединението, с присъединяване на военнослужещи от Сухопътните войски, ще бъде маркиран от 11.00 ч. с тържествени церемонии в Сливен (пред паметника на Хаджи Димитър на едноименния площад), в Хасково (пред паметника на Незнайния воин), в Русе (пред паметника на починалите български воини в Сръбско-българската война), във Враца (пред паметника на починалите във войните за национално обединение) и други

Вчера, 5 септември, от 16.00 ч., военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград сервираха венци пред паметната плоча на Конушенската чета в село Конуш и от 18.00 ч. пред паметника на Поп Ангел Чолаков в село Новаково.

От 20.00 ч нощес в Чирпан  се организира тържествена инспекция (заря) с присъединяване на представителни формирования от 2-ра механизирана бригада и военното формирование 24 620 – Свобода.

От 20.30 ч в Съединение пък се организира тържествена инспекция (заря), в която вземат участие представителни роти и военният духов оркестър на 61-ва механизирана бригада.

Министърът на защитата Димитър Стоянов ще отдаде респект на делото на дейците на Съединението на Източна Румелия и Княжество България (1885 г.)  в Пловдив на 6 септември.

Кулминацията на честванията е от 20.30 ч на площад „ Съединение “, където ще се организира тържествената инспекция (заря) с присъединяване на представителни блокове от гарнизона и Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР