Представителката на държавата ни в банката в Лондон Карина Караиванова

Представителката на държавата ни в банката в Лондон Карина Караиванова ...

Дежа вю: В Лондон искат оставката и на друга българка


Представителката на държавата ни в банката в Лондон Карина Караиванова е помолена да даде оставка предсрочно.

Вероятно ще я замени Стефка Славова от Световната банка - в София лансират версия, че новият ѝ пост я спасява да не стане изкупителна жертва на скандала с класацията Doing Business.

Румен Радев отрече на неогласената среща с Кристалина Георгиева да са обсъждали кадрови въпроси. Говорили за инфлацията.

Втори кадрови прецедент в разстояние на 11 години - прекратяване предсрочно мандата на българския представител в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), е на път да предприеме страната ни.

Две жени отново са в спор за поста в създадената преди 30 години финансова институция, чиято цел е да подкрепя страните от Централна и Източна Европа към пазарна икономика.

Карина Караиванова, чийто мандат изтича през 2023 г., е била помолена сама да даде оставка, за да не се създава напрежение при смяната, твърдят осведомени. Вероятно на следващо заседание на служебното правителство бившият кадър на финансовото министерство и председател на Комисията за финасов надзор ще бъде заменена от Стефка Славова. Тя вече веднъж е била на този пост след аналогична кадрова буря, в която се намесва Министерският съвет.КАРИНА КАРАИВАНОВА
КАРИНА КАРАИВАНОВА

Източник: marica.bg