Представителката на държавата ни в банката в Лондон Карина Караиванова

...
Представителката на държавата ни в банката в Лондон Карина Караиванова
Коментари Харесай

Дежа вю: В Лондон искат оставката и на друга българка

Представителката на страната ни в банката в Лондон Карина Караиванова е помолена да даде оставка предварително.

Вероятно ще я размени Стефка Славова от Световната банка - в София стартират версия, че новият ѝ пост я избавя да не стане изкупителна жертва на абсурда с класацията Doing Business.

Румен Радев отхвърли на неогласената среща с Кристалина Георгиева да са обсъждали кадрови въпроси. Говорили за инфлацията.

Втори кадрови казус в разстояние на 11 години - преустановяване предварително мандата на българския представител в Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), е на път да предприеме страната ни.

Две дами още веднъж са в спор за поста в основаната преди 30 години финансова институция, чиято цел е да поддържа страните от Централна и Източна Европа към пазарна стопанска система.

Карина Караиванова, чийто мандат изтича през 2023 година, е била помолена сама да даде оставка, с цел да не се основава напрежение при промяната, настояват осведомени. Вероятно на последващо съвещание на служебното държавно управление някогашният кадър на финансовото министерство и ръководител на Комисията за финасов контрол ще бъде сменена от Стефка Славова. Тя към този момент един път е била на този пост след аналогична кадрова стихия, в която се намесва Министерският съвет.  КАРИНА КАРАИВАНОВА
КАРИНА КАРАИВАНОВА
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР