Представителите на ТисенКруп се срещнаха с част от ръководството на

...
Представителите на ТисенКруп се срещнаха с част от ръководството на
Коментари Харесай

ТисенКруп планира нов логистичен център в България


Представителите на " ТисенКруп " се срещнаха с част от управлението на Министерството на стопанската система. Сн. Министерство на стопанската система

Една от най-големите компании в света в производството на стомана, асансьори и съставни елементи за автомобилната промишленост " ТисенКруп " възнамерява да отвори нов логистичен център в България, заяви Министерството на стопанската система.

Представители на немската компания са на посещаване у нас за изследване на благоприятни условия за вложения и разширение на активността си по покана на заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев.

Компанията е на българския пазар от 2005 година посредством сдружението " ТисенКруп Матириалс България " ООД. В него 80 на 100 от акциите се държат от " ТисенКруп ", а останалите са благосъстоятелност на българската " Юпитер Стомана ". В България компанията се занимава със депозиране и продажба на едро на стоманени артикули и няма индустриална база.

" Със сигурност ще останем част от този бранш в България, където реализираме положителни резултати ", споделя Мартин Щилгер, изпълнителен шеф за Източна Европа в направление " Материали " на " ТисенКруп ". По думите му през последните години те са вложили над 5 млн. евро в базата си в София като и все още я уголемяват.

Дружеството разполага с още три бази в страната - в Пловдив, Русе и Бургас. Единствено складовата им база в Бургас е чартърен, а останалите са тяхна благосъстоятелност, излиза наяве от финансовия доклад на компанията. Базата им в Русе пък е основна за развиването на компанията на румънския пазар.

Четирите складови бази на компанията покриват към 80 на 100 от българския пазар. В момента " ТисенГруп " преглеждат няколко местоположения за построяването на новия си логистичен център, се споделя в известието на икономическото министерство.

Най-вероятно става въпрос за Северозападна България, която сега не е покрита, само че откъдето компанията може да нападна сполучливо и сръбския пазар.

" Можете да се възползвате от редица насърчителни ограничения от страната, в случай че планирате нова инвестиция в район с висока безработица ", е споделил зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на срещата. Той е рекламирал и опциите, които оферират държавните индустриални зони и е посочил местоположения с вероятност за разширение.

" Надяваме се освен да останете в страната ни, само че и да планирате ново уголемение на активността си, а в дълготраен проект това да бъде основа за разкриване и на производства от други браншове на концерна в България ", сподели още Манолев.

От страна на немския тръст на срещата в икономическото министерство са взели участие Мартин Щилгер, изпълнителен шеф за Източна Европа в направление " Материали " на " ТисенКруп ", Михаел Ридер, началник за вътрешната и външна връзка на концерна, Георги Николов, шеф на " ТисенКруп Матириалс България " ООД. Българската страна е била показана още от изпълнителния шеф на Национална компания " Индустриални зони " Антоанета Барес и изпълнителния шеф на Българска организация за вложения Стамен Янев.

Индустриалната група " ТисенКруп " се занимава с произвеждане на стомана, асансьори и съставни елементи за автомобилната промишленост и търговия със артикули. За концерна работят над 156 000 чиновници в близо 80 страни по света. За финансовата 2015/2016 година " ТисенКруп " генерира продажби от към 39 милиарда евро.

Дъщерната ѝ компания у нас - " ТисенКруп Матириалс България " ООД става част от групата през 2005 година За предходната година оборотът на компанията е близо 150 млн. лева, което е спад с 5.8 на 100 по отношение на миналата година (9 млн. лева.). Причината е в намаляването на продажбите на арматурно желязо с 10 000 тона.

Въпреки по-малките доходи облагата на българското сдружение пораства с над 3.3 млн. лева и надвишава 4.4 млн. лева през 2016 година Основната причина за това е растежът на продажните цени на материалите. Компанията доставя непосредствено на едро за предприятията от металообработващата и автомобилната промишленост у нас, като държи 15% дял от пазара. Персоналът й е 121 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР