Представителите на новото мнозинство в Нардоното събрание – ГЕРБ, ДПС,

...
Представителите на новото мнозинство в Нардоното събрание – ГЕРБ, ДПС,
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане провалиха комисията за Северна Македония

Представителите на новото болшинство в Нардоното заседание – ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Възраждане ” и Има Такъв Народ взеха решение за отсрочат съвещанието на парламентарната комисия по външна политика за Северна Македония. Техните депутати взеха решение, че няма смисъл да изслуишват министъра в оставка Генчовска, тъй като всичко, което тя може да каже по тематиката е към този момент известно.  Те също така упрекнаха министър-председателя Петков, че се е скрил.

Новото болшинство съобщи, че в случай че няма план за решение, получен по този въпрос от Министерски съвет, няма какво да разискват и гласоподават. Самият Министерски съвет стартира съвещанието си съвсем в същия миг, в който стартира и съвещанието на комисията.

При разпускането на комисията имаше много остри словесни конфликти сред Тошко Йорданов от Има Такъв Народ и Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, който съобщи, че въпреки всичко е по-добре да има съвещание. „ С наслаждение ще виждам по какъв начин Има Такъв Народ ще гласоподава с ГЕРБ, в случай, че те през днешния ден предложиха да падне ветото  за Северна Македония ”, съобщи Вигенин.

 Йорданов жестоко му сподели, че приказва нелепости. „ Да забележим по какъв начин ще гласувате вие, като сте толкоз отвворени ”, съобщи водачът на депутатите на Има Такъв Народ. Някои от членовете на външната комисия от Политическа партия използваха камерите и микрофоните да се извинят на българските жители, за това, което се случва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР