Представителите на фондация Бъдеще 2008 Силистра се върнаха от

...
Представителите на фондация  Бъдеще 2008 Силистра се върнаха от
Коментари Харесай

Представители на фондация Бъдеще 2008 с дарение за българи в Молдова

Представителите на фондация " Бъдеще 2008 " Силистра се върнаха от посещаване при българската общественост в Молдова. Фондация " Бъдеще 2008 " направи подаяние от нови книги, учебници и пособия за библиотеката в село Троица, Република Молдова и детската градина на прилежащото село Троян.

При това си посещаване ръководителят на силистренската неправителствена организация Ивайло Ангелов беше съпроводен от дългогодишния хореограф и шеф на анасамбъл " Добруджа " ( Силистра) - Симеон Симеонов. Неговото наличие беше обвързвано с предложение за бъдещи културни прояви, свързани с проявление на българския фолклор пред локалните българи.



Гостите от България бяха посрещнати от госпожа Екатерина Чебан, отговаряща за локалната селска библиотека в село Троица. Местните българи сътвориха същинска празнична конюнктура, като всичко това беше отразено от екип на молдовската национална телевизия. Председателят на силистренската патриотична организация показа пред общителните домакини задачата на своето посещаване и концепциите си за бъдещи сходни мероприятия.

Изборът на двете дребни села не беше инцидентен съгласно Ивайло Ангелов, наблягайки, че всички наши сънародници, живущи в Молдова заслужават да получат поддръжка, без значение от размера на обитаемото място, в което живеят. Директорката на детската градина в прилежащото на село Троица - село Троян получи специфични дарове, предопределени за образование на деца по български език в предучилищна възраст.

Срещата приключи по традиция с разискване на бъдещи мероприятия за съхраняването на българщината измежду локалната българска общественост, като самото посещаване на дребната делегация от България, вдъхна оптимизъм у локалните българи, че те ще оцелеят като такива.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР