Представителите на бургаския клуб Black Style Squad спечелиха най-много държавни

...
Представителите на бургаския клуб Black Style Squad спечелиха най-много държавни
Коментари Харесай

Бургаските брейкъри с най-много държавни титли 

Представителите на бургаския клуб Black Style Squad завоюваха най-вече държавни трофеи в новия олимпийски спорт - брейка. Националното състезание се състоя в границите на проведената от „ София – европейска столица на спорта “ Ърбан зона 2022, която трансформира актуализирания Северен парк в оживена сцена. Спортният празник и тази година включваше няколко държавни шампионати и шампионати в обичаните и по този начин известни измежду младите градски дисциплини.

Над 400 брейкъри се впуснаха в колоритна борба за влиятелните титли със спиращи дъха осъществявания на най-хубавите в България. Този спорт е включен в програмата на игрите в Париж през 2024 година. Във френската столица ще бъдат избрани първите в историята олимпийски първенци. Сега, в Северния парк на София четирима завоюваха квота за присъединяване в международното брейк състезание от 20 до 22 октомври в Сеул, Република Корея и в европейския шампионат в Манчестър, Англия (5-6 ноември). Правото да съставляват България и да се борят за олимпийски визи за Париж 2024 заслужиха Венцислав Йорданов от Пазарджик, Ивелин Тодоров от Исперих (в момента живеещ в Испания), Пламена Георгиева от Бургас и Габриела Янкулова от София.

На голям интерес измежду хилядите фенове в парка се радваха участниците в графити надпреварата „ Зелена зона “. Най-добрите майстори в това съвременно градско изкуство се надпреварваха със свои произведения и подеха самодейност за всеки върнат празен спрей да дават по един цялостен с рециклирани материали. „ София – европейска столица на спорта “ провежда за повторно тази година сходен конкурс.

Ърбан зоната огласи Северния парк и с детска конкуренция по баскетбол 3х3, с национални шампионати по стрийт фитнес, градски паркур и фрирън, с демонстрациите на скейт-виртуозите и безплатния въжен тролей за децата и др.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР