Представители от партията на германския канцлер Ангела Меркел призоваха за

...
Представители от партията на германския канцлер Ангела Меркел призоваха за
Коментари Харесай

Призив от партията на Меркел за преговори с Алтернатива за Германия предизвика скандал

Представители от партията на немския канцлер Ангела Меркел приканиха за договаряния с " Алтернатива за Германия " , което провокира спор в страната за политическо съдействие с крайнодесните, осведоми ДПА.

Повече от дузина членове на Християндемократическия съюз в Тюрингия приканиха за диалози с крайнодесните за образуване на ново съдружно държавно управление в провинцията . Християндемократите не се показаха добре на извършените през предишния месец избори в провинцията, като се сринаха до трета позиция зад " Алтернатива за Германия ".
 Изборите в Тюрингия слагат партията на Меркел пред тестване
Изборите в Тюрингия слагат партията на Меркел пред тестване

Спечелиха политическите крайности...

Левицата получи най-вече гласове на изборите на 27 октомври.

Докато партията на канцлера Ангела Меркел продължава да изключва коалиция с крайнодесните или Левицата , 17 консерватори от партията в Тюрингия са изпратили взаимно писмо, в което приканват партията да стартира диалози с " всички демократично определени партии в Народното събрание на Тюрингия ".

В писмото написа, че коалиция с двете партии ( " Алтернатива за Германия " и Левицата) е невъзможна, само че се загатва, че би трябвало да се разрешат договаряния с крайнодесните за образуване на устойчиво държавно управление в Тюрингия.

Предложението е подложено на критика от Централния съвет на евреите в Германия. Крайнодясната партия е упреквана в антисемитизъм. Според съвета локалните политици от Християндемократическия съюз в Тюрингия работят безконтролно.
 Лявата партия за първи път печели избори в Тюрингия
Лявата партия за първи път печели избори в Тюрингия

На второ място са " Алтернатива за Германия ", които удвояват резултата си

От партията на Меркел оповестиха, че е взето решение през декември да се отхвърлят съдружни или други сходни форми на съдействие с Левицата и " Алтернатива за Германия ", което е наложително за всички.

От районната конструкция на партията в Тюрингия обявиха, че ще търсят " центристки съюз " със социалдемократите, Зелените и Свободната демократическа партия. Но сходен съюз ще докара до държавно управление на малцинството. Ще е същата обстановка и при допустима коалиция сред Левицата, социалдемократите и Зелените.

В сряда Християндемократическият съюз в Тюрингия ще разиска по какъв начин да подходи .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР