Представители на военното ни разузнаване следят нивата на радиация в

...
Представители на военното ни разузнаване следят нивата на радиация в
Коментари Харесай

Наши разузнавачи следят нивата на радиация в Украйна на терен

Представители на военното ни разузнаване наблюдават равнищата на радиация в Украйна на терен, по няколко пъти дневно и рапортуват у нас. Това разкри ръководителят на работа " Военно разузнаване " бриг. ген. Венелин Венев от парламентарната естрада по отношение на изтеклите записи през миналата седмица. Той показа информацията в подтекста на отражението, което абсурдът, замесил и разследващата работа, оказва върху нейните чиновници, изпълняващи задания отвън страната.

„ Служба „ Военно разузнаване “, като част от въоръжените сили, е деполитизирана и надпартийна, и в този подтекст не можем да разясняваме дейности или бездействия на политически обекти или субекти или политическа партия, която е парламентарно показана “, съобщи в пленарната зала военачалник Венелин Венев.

„ Като военнослужещи сме в юрисдикцията на началника на защитата, като работа сме директно подчинени на министъра, на стратегическо управление ни ръководи премиера, по командна линия са към този момент президентът и ръководителят на Народно събрание “, разясни шефът на службата.

„ Службата менажира най-сензитивната мрежа за продан на разследваща информация на НАТО “, акцентира той.

Той сподели, че в службата работят хора, които се грижат за сигурността на жителите на България, а всички тези изказвания за интервенция в активността на българските служби водят до демотивация. 

" Ако може дебатът да се води по по-различен метод. Хората, които работят за службата и страната, мерят по четири пъти радиацията в Украйна, с цел да имаме време да ви кажем да сложите противогазите и да отидете в бомбоубежищата. Тези хора са на задоволително огромно разстояние от родината и поемат нещата персонално. Оттам пада мотивацията и се постанова да ги укротявам ", сподели той.

Венев изясни, че " въпросната история " със записите го заварила на среща с НАТО-вски военачалник по сигурността.

Той заяви, че службата е получила позволение от НАТО да разсекрети информация за това какво се е случило преди началото на войната в Украйна. Щял да го направи на съвещание на съответната комисии.

Изслушването на ръководителите на спецслужбите е по искане на парламентарната група на " Възраждане " по отношение на изнесения предишния петък запис от към този момент някогашния народен представител от " Продължаваме промяната-Демократична България " Радостин Василев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР