Представители на варненската организация на “Демократична България подадоха сигнали до

...
Представители на варненската организация на “Демократична България подадоха сигнали до
Коментари Харесай

Демократична България подаде сигнали за невъзможния достъп до плажове на Евксиноград |

Представители на варненската организация на “Демократична България ” подадоха сигнали до прокуратурата, Министерството на туризма и Министерството на районното развиване и благоустройството поради ограничението на свободния достъп на жители до плажовете край резиденция “Евксиноград ”.

Става дума за плажовете “Евксиноград -1 ”, “Евксиноград -2 ” и “Евксиноград -3 ”, които са налични само през територията на държавната и държавна резиденция. Достъпът до резиденцията е стеснен и това прави невероятно и потреблението на плажовете от всеки жител.

Според Закона за устройството на черноморското крайбрежие жителите имат право на свободен и безвъзмезден достъп до морските плажове. Посочените три плажа в региона на “Евксиноград ” не са отдадени на концесия, демонстрира информация в националния концесионен указател, и по тази причина се ръководят от министъра на туризма. Миналата неделя представители на варненската организация на “Да, България! ” пробваха да стъпят на плажовете, само че без триумф.



Сигналът в прокуратурата е против ограничението на свободния достъп до плажа. В него се желае държавното обвиняване да направи инспекция и да прекрати практиката за ограничение на достъпа на жителите, както и да потърси отговорност от отговорните.

В сигналите до Министерството на туризма и Министерство на регионалното развитие се желае ведомствата да открият, дали трите плажа са посочени в профилираната карта, указател и осведомителна система по реда на Закона за кадастъра и имотния указател, както и дали е обезпечен свободен и безвъзмезден достъп на жителите до пясъчните линии.

Активисти на обединяването се обърнаха и към администрацията на Министерския съвет с запитване по Закона за достъп до публичната информация за метода, по който жителите могат да нощуват в представителните държавни резиденции в Бояна, Евксиноград и Шабла, както и в почивните в Слънчев бряг и Пампорово. Въпросите са по тази причина има ли избрана група хора, която има право да употребява тези обекти при условия, разнообразни от оповестените на уеб страницата на Министерския съвет, и с какъв акт е избран кръгът на тези хора. В случай на позитивен отговор “Демократична България ” упорства за копие от нормативния акт, както и за информация от кого и на какви цени се заплащат нощувките на " правоимащите ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР