Представители на въоръжената сирийска опозиция потвърдиха участието си в международната

...
Представители на въоръжената сирийска опозиция потвърдиха участието си в международната
Коментари Харесай

Въоръжената сирийска опозиция потвърди участието си в срещата в Астана

Представители на въоръжената сирийска съпротива потвърдиха присъединяване си в интернационалната среща в Астана за урегулиране на обстановката в Сирия, заяви през днешния ден казахстанският външен министър Кайрат Абдрахманов.
„ Засега те потвърдиха присъединяване си, само че дефинитивна информация ще имаме евентуално при започване на идната седмици ", съобщи той.
Абдрахманов издаде още, че в събота е провел работна среща с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, на която са били разисквани въпросите за идната интернационална среща за Сирия.
" Турската страна удостовери дейното си присъединяване като поръчител на Астанския развой в идващия кръг от договаряния, заместник-министърът на външните работи на Турската република ще управлява делегацията ", удостовери министъръ т.
Шестата интернационална среща за Сирия ще се организира в Астана на 14-15 септември. На 13 септември, ден преди началото на договарянията, специалистите на страните поръчител ще вземат присъединяване в съвещание на взаимната работна група в казахстанската столица.
По време на срещата се възнамерява разглеждането на редица документи, регламентиращи активността на силите, контролиращи ескалацията, както и разискването и съгласуването на силите в Идлиб. Освен това се чака страните да одобряват взаимно съглашение по отношение на отбраната от заличаване на сирийски исторически монументи, включени в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР