Представители на управляващата в Турция “Партия на справедливостта и развитието”

...
Представители на управляващата в Турция “Партия на справедливостта и развитието”
Коментари Харесай

Ще номинират Ердоган за Нобелова награда

Представители на ръководещата в Турция “Партия на справедливостта и развитието” (ПСР) считат да предлагат своя водач и държавен глава Реджеп Тайип Ердоган за Нобелова премия за мир за напъните му за разрешаване на рецесията сред Русия и Украйна.

Според турска медия въпросът е бил издигнат на съвещание на изпълнителния комитет на ПСР.

" Нашият президент не се нуждае от Нобелова премия за мир, само че в случай че в миналото тя е била присъдена на някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама, нашият президент се нуждае от Нобел за напъните, които поставя за обезпечаване на мира в Украйна ", цитира вестникът члена на изпълнителния комитет на ръководещата турска партия Сунай Карамак.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу поддържа самодейността за отсъждане на Нобелова премия на Ердоган.

" Обама, който всъщност не направи нищо, получи Нобеловата премия за мир единствено за напъните си за решение на палестинския въпрос ", сподели министърът, като посочи, че премията е алегорична. " Нашият президент обаче е направил доста повече, по тази причина заслужава Нобел ", счита още Чавушоглу.

" Ако един западен водач беше положил и една десета от напъните на Ердоган за разрешаване на рецесията, той щеше да бъде главен претендент за Нобел ", разяснява колумнистът на Хюриет " Абдулкадир Селви.

68-годишният Ердоган нееднократно е заявявал, че ще откаже Нобеловата премия за мир, в случай че му бъде присъдена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР