Представители на Центъра за контрол и профилактика на заболяванията в

...
Представители на Центъра за контрол и профилактика на заболяванията в
Коментари Харесай

САЩ са в шок: Стоматолозите ни масово измират по загадъчен начин

Представители на Центъра за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати се пробват да изяснят повода за загадъчната гибел на американските зъболекари и други чиновници на стоматологични клиники. Според последния отчет на експертите, единствено в щата Вирджиния през последните години са умряли 9 стоматолози, като повода за кончината им е прогресираща белодробна болест с името идиопатична белодробна фиброза, написа Езорейтер.

Въпросното заболяване е много рядко и се характеризира с цепене и уплътняване на белодробната тъкан, заради което в кръвта на болния постъпва все по-малко О2.

Според статистиката, по-малко от една трета от болните от тази болест претърпяват над 5 години след слагането на диагнозата. Засега специалистите не са в положение да дефинират повода за тези мистериозни смъртни случаи. Естествено, прави се съмнение, че стоматолозите по време на работа са подлагани на въздействието на някакви нездравословни субстанции. Например, живак, който влиза в състава на някои материали за пломби. При това, съгласно формалните документи, всичките американски стоматолози, работещи легални, са оптимално обезопасени от сходен риск.

Ето какво споделя доктор Рандал Нет от Центъра за надзор и профилактика за болесттите на Съединени американски щати:

Всичките умряли пациенти са мъже. Стоматолозите и техните помощници най-вероятно са били подложени на въздействието на бактерии, вируси, прахуляк, газове, радиация или други форми на заплаха. В момента ние не знаем тъкмо от какво е провокиран взривът на идиопатична белодробна фиброза, само че се организира в детайли следствие за изясняване на аргументите за протичащото се. Засега ние предлагаме на стоматолозите да употребяват специфични респиратори за понижаване на риска.

При това мненията на лекарите в интернет по този мотив са съвсем единомислещи, че специалността стоматолог е най-небезопасната от всички медицински специалности. Затова в смъртните случаи измежду чиновниците на стоматологичните клиники или пръст има някакво мистично проклинание, или има някаква скрита заплаха, която би трябвало неотложно да бъде открита и отстранена.

А може би е наказване свише?

Превод и редакция: БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР