Представители на САЩ и радикалното движение на талибаните, по време

...
Представители на САЩ и радикалното движение на талибаните, по време
Коментари Харесай

Талибаните и САЩ - със споразумение за изтегляне на войски от Афганистан

Представители на Съединени американски щати и радикалното придвижване на талибаните, по време на консултациите в Доха, се споразумяха за план на контракт за евакуиране на задгранични войски от Афганистан , осведоми ТАСС. Според източник в талибаните, планът на съглашението приканва за евакуиране на задгранични войски от страната в границите на 18 месеца.
В края на декември The Wall Street Journal заяви, че американският президент Доналд Тръмп подреди на Пентагона да приготви проект за изтеглянето на към 7 000 американски бойци от Афганистан. Въпреки това, ръководителят на пресслужбата на Съвета за национална сигурност на Белия дом - Гарет Марки - по-късно сподели, че президентът не е издал заповедта и не е взел такова решение.
Според публични данни, сега в Афганистан има към 14 000 американски бойци. Те, като се изключи че вземат участие в бойни интервенции, образоват и афганистанските сили, с цел да могат да се борят независимо против терористите в бъдеще. В допълнение, 16 000 бойци от други страни-членки на НАТО са ситуирани в страната, само че те не вземат участие в бойни интервенции, а работят като военни съветници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР