Представители на риболовната общност и туристическия бизнес излизат на протест

...
Представители на риболовната общност и туристическия бизнес излизат на протест
Коментари Харесай

Утре във Варна: Рибари и хотелиери излизат на протест срещу вятърните паркове в Черно море

Представители на риболовната общественост и туристическия бизнес излизат на митинг във Варна против Законопроекта за сила от възобновими източници в морските пространства.

Около 09:30 ч. на 18 март, понеделник, ще бъде затруднено придвижването на моторни транспортни средства по бул. “Княз Борис I ” в региона на Двореца на културата и спорта (ДКС) и ситуиран в непосредствена непосредственост хотелски комплекс, оповестяват уредниците на акцията.

Участниците ще изразят обществено своята позиция против законодателната самодейност в границите на 3 часа. Планира се образуване на автошествие, което ще има събирателен пункт в региона на хотелския комплекс до ДКС.

Автомобилите ще преминат от бул. “Княз Борис I ” към бул. “Цар Освободител ”, а по-късно ще се насочат към Община Варна по бул. “8-ми Приморски полк ”. Движението на колоната ще продължи в посока кв. “Аспарухово ” и Рибарско пристанище “Карантината ”.

Пряка причина за недоволството става проведена от Центъра за проучване на демокрацията кръгла маса във Варна по въпроса за развиване на вятърни енергийни паркове в Черно море. Очакваше се това събитие да бъде извършено в понеделник в хотелски комплекс до ДКС.

“С тези деяние на така наречен Център за проучване на демокрацията се цели продължение на лобисткото пробутване на Законопроекта. Ще покажем за следващ път, че българската морска общественост и живеещите по Черноморието упорстват за незабавното отдръпване на този законопроект ”, съобщи Емил Милев, ръководител на Риболовно съдружие “Черноморски изгрев ”.

Протестът в понеделник е обвързван и с неналичието на лодкостоянки и места за домуване на риболовни кораби във Варна, проблем, който не е решен от над 3 десетилетия. Риболовните сдружения стачкуват и против " злоупотребата с власт от страна на общински чиновници по отношение на техни представители ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР