Представители на ръководния екип на БДЖ - Пътнически превози ЕООД

...
Представители на ръководния екип на БДЖ - Пътнически превози ЕООД
Коментари Харесай

БДЖ откри учебната година с първите назначени на трудов договор ученици

 Представители на управителния екип на " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД участваха на откриването на образователната година в Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство в град Мездра.

Днес, като се изключи че е първият образователен ден е и значим ден в реализирането на дуалната форма на образование в гимназията, което сполучливо минава на идващия стадий. Благодарение на положителното съдействие сред сдружението и гимназията учениците от първия випуск в профилираната паралелка по специалността " Електрообзавеждане на железопътна техника ", специалност " Електротехник ", към този момент са назначени на трудови контракти в локомотивно хранилище Мездра. Това е част от дуалната форма на образование, откакто учениците минаха практическо образование по индустриална процедура при своя първи гимназиален стадий на образование през миналата образователна година.

Записалите специалността ученици на гимназията могат да се възползват и от стипендиантски стратегии, които " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД предлага, благоприятни условия за преквалификация след дипломирането за други правоспособности и продължаващо образование във висшите учебни заведения.

Специалността " Електрообзавеждане на железопътна техника ", специалност " Електротехник " попада в листата със предпазените от страната специалности от специалности, по които е налице предстоящ дефицит от експерти на пазара на труда.

Град Мездра е главен железопътен център за Северна България и в тази връзка БДЖ се стреми към реализирането на бъдещо съдействие с професионални гимназии в региона. Идеята е след придобиването на подготовка да бъде предоставена опция за намиране на свободни работни места в областта на железопътния превоз на бъдещи експерти.

Осигуряването на качествено образование на своите чиновници и основаването на бъдещи професионални фрагменти в железопътния превоз е една от предпочитаните задания на управлението на " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД. Дружеството поддържа професионалното образование и обучение на възпитаници, като по този метод се построява здрава основа за сполучливо развиване на БДЖ като предстоящ евентуален шеф.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР