Представители на правителството ще обявят на пресконференция напредъка по осигурените

...
Представители на правителството ще обявят на пресконференция напредъка по осигурените
Коментари Харесай

Кабинетът обявява днес осигурените средства от еврофондове. Очакваме и трети опит за избор на председател на НС

Представители на държавното управление ще разгласят на конференция напредъка по обезпечените от служебния кабинет средства от европейските фондове.

Подробности по тематиката ще дадат заместител министър-председателят по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова, заместник-министърът на образованието и науката Надя Младенова, заместник-министърът на труда и обществената политика Наталия Ефремова и ръководителят на Управляващия орган на програмата " Транспортна съгласуваност “ Мартин Георгиев.

Пресконференцията ще се състои от 11ч. в Гранитната зала на Министерския съвет.

Час по-рано в Народното събрание още веднъж ще стартират опитите за избор на ръководител на Народно събрание.

В четвъртък: отдръпнаха кандидатурите си, обсъждаха смяна на критериите за избор на ръководител и разясниха членове в Конституцията в търсене на човек, който да сплоти залата и да отпуши най-главния орган в страната.

Преди председателстващият съвещанието да го прекъсне и разгласи продължение на сутринта, имаше гласоподаване, откакто претендентите останаха трима – Йордан Цонев от Българска социалистическа партия, Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия и Цвета Рангелова от „ Възраждане ”. До балотаж стигнаха Цонев и Вигенин.

При балотажа за Цонев гласоподаваха 102 „ за ”, „ срещу ” – 67, 56 се въздържаха. За Вигенин на балотажа 73 депутати гласоподаваха „ за ”, „ срещу ” бяха 11, 141 се въздържаха.

Така за втори следващ ден депутатите си потеглиха без да са се конституирали.

, в която вплете извинения и признателност към сътрудници народни представители.

Присъстващите народни представители го приветстваха на крайници в пленарна зала, само че откакто минута по-късно гласоподаваха, стана ясно, че още са надалеч от намиране на решение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР